Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVNE RIJEČI

Chiellini se oprostio od Juventusa: Bio mi je sve. Moja mladost, iskustvo...

Serie A - Juventus v Lazio
Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS
1/3
17.05.2022.
u 07:30

Još se nije odlučio između definitivnog napuštanja nogometa ili upuštanja u ultimativnu avanturu u dobi od 37 godina, navjerojatnije u američkom MLS-u.

Nekoliko dana nakon što je objavio svoj odlazak iz Juventusa na kraju sezone nakon 17 godina u torinskoj momčadi, kapetan Giorgio Chiellini odigrao je posljednju utakmicu u ponedjeljak pred torinskim gledateljima protiv Lazija.

Chiellinija (37) je nakon samo 17 minuta utakmice zamijenio Nizozemac Matthijs de Ligt, a Giorgio je dobio velike ovacije cijelog stadiona u Toroinu. Uz osmijeh, branič je pozdravio suigrače i kapetansku vrpcu povjerio argentinskom napadaču Paulu Dybali, još jednom igraču koji se u ponedjeljak navečer oprostio od torinskih tifosija prije odlaska na kraju sezone. Zatim je napravio počasni krug mašući navijačima dok se utakmica nastavljala.

Europski prvak s Italijom sa 116 nastupa, koji će se od talijanske reprezentacije oprostiti 1. lipnja tijekom utakmice protiv Argentine u Londonu, najavio je odlazak iz Juvea za koji igra od 2005. i s kojim je osvojio 19 trofeja. Još se nije odlučio između definitivnog napuštanja nogometa ili upuštanja u ultimativnu avanturu u dobi od 37 godina, navjerojatnije u američkom MLS-u.

Soccer Football - Serie A - Juventus v Lazio - Allianz Stadium, Turin, Italy - May 16, 2022 Juventus' Giorgio Chiellini and Paulo Dybala react after the match REUTERS/Massimo Pinca Photo: MASSIMO PINCA/REUTERS
Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS

- Juve mi je bio sve. Moja mladost, iskustvo, zrelost. Volja za pobjedom, radost trijumfa, prihvaćanje poraza - rekao je Chiellini u objavi na Instagramu uoči zadnje utakmice u Torinu.

- Od danas će ti nedostajati ova momčad, ove boje, ova svlačionica. Bio si primjer, vodič, brat, prijatelj - napisao mu je na istoj mreži njegov suigrač Leonardo Bonucci, koji će biti kapetan sljedeće sezone.

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:37 17.05.2022.

Apsolutna legenda Juventusa u svakom pogledu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije