Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTOJI LI POVEZANOST?

Chelsea pod istragom: Zašto u klubu ne žele da Vitesse nastupa u Ligi prvaka?

Chelsea - Galatasaray
Reuters (Ilustracija)
02.04.2014.
u 15:27

- Želio sam s klubom nastupati u Ligi prvaka, međutim Chelsea je to oštro odbio. Rekli su nam da je odlično imati ambicije, ali da ne možemo skupa nastupati u Ligi prvaka - izjavio je Jordania.

Nizozemski nogometni savez istražuje vezu između britanskog Chelseaja i nizozemskog Vitesse Arnhema

Britanski klub koristi Vitesse kako bi 'odgojio' svoje mlade igrače i buduća pojačanja. Tamo šalju igrače kako bi stekli iskustvo i uvjete za radnu dozvolu, a trenutno se u klubu na posudbi nalaze Chelseajevi Lucas Piazon, Bertrand Traore, Patrick van Aanholt i Christian Atsu.

Nizozemski nogometni savez započeo je istragu nakon izjava bivšeg većinskog vlasnika nizozemskog kluba Meraba Jordania.

- Želio sam s klubom nastupati u Ligi prvaka, međutim Chelsea je to oštro odbio. Rekli su nam da je odlično imati ambicije, ali da ne možemo skupa nastupati u Ligi prvaka - izjavio je Jordania za nizozemski De Telegraaf.

Nakon Jordania u Vitesse je došao Alexander Chigrinsky, bliski suradnik vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča.

Uefa ima pravilo prema kojemu dva ili više kluba pod istim vlasništvom ne mogu nastupati u istom natjecanju. S druge strane, Nizozemski savez ima strogo pravilo prema kojemu niti jedna osoba ne može obavljati dužnost u dva ili više klubova u Nizozemskoj ili inozemstvu. 
Zbog toga je pokrenuta istraga kojom se želi provjeriti točna vlasnička struktura i povezanost ova dva kluba.

Ostaje nejasno zašto je Chelsea želio spriječiti nastup Nizozemaca u Ligi prvaka iako bi to donijelo bitno iskustvo njihovim mladim igračima koji su tamo na posudbi.

Vitesse je krajem prosinca bila vodeća momčad nizozemskog prvenstva, a sada su pali na treće mjesto.

 

Komentara 1

Avatar mali322
mali322
17:11 02.04.2014.

Zašto ne mogu!?...pa ako Dinamo i Lokomotiva mogu igrati istu ligu ne vidim razloga osim...ako su oni normalniji nego mi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije