Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUCIJA ZANINOVIĆ

"Čestitke za moje zlato primala je sestra blizanka"

'zaninovic2_nnn_spo_130510'
'Photoshop'
14.05.2010.
u 12:49

- Sestra Ana i ja živimo same u stanu. Ona kuha, a ja perem i čistim. Naš zajednički san jest zajednički nastup na olimpijskim igrama – kaže Lucija Zaninović.

Nakon Nataše Vezmar, Miet Filipović i Sandre Šarić, Hrvatska je dobila četvrtu europsku prvakinju u te-kvon-dou. Lucija Zaninović iznenadila je konkurenciju i osvojila krunu do 49 kg.

Bez Tonija ne bi bilo zlata

Iznenađenje je to i za našu sportsku javnost jer je Luciji to prva seniorska medalja na velikim natjecanjima. Na pretprošlom SP-u izgubila je u borbi za medalju, a na prošlom nije ni nastupila jer joj je pet dana prije Prvenstva ozlijeđen lakat.

– Znala sam da u St. Peterburgu mogu do vrha, jer sve te suparnice susrela sam na turnirima na kojima sam stekla samopouzdanje.

Uz Luciju je na EP-u bio i klupski trener Toni Tomas.

– On je proveo bezbroj sati trenirajući me i bez njega ne bih postala prvakinjom. Drago mi je što dobro surađuje s izbornicom Lidijom Katalinić-Špoljarić koja puno više cijeni moj i sestrin talent nego njen prethodnik Hong. Doduše, prigovorila nam je zbog nedostatne kondicijske pripreme i kada smo to riješile, dobile smo kvalitetu više. Lucija i njezina sestra blizanka Ana toliko su slične da ih na natjecanjima ne razlikuju, pa Lucija kaže:

– Često nam se dogodi da nas zamijene. Kako sam ja nešto kasnije došla u hotel zbog doping-kontrole, mnogi su prilazili Ani i čestitali joj. Umjesto da neprestano objašnjava da nije ona osvojila medalju, jednostavnije joj je zahvaliti na čestitkama. Isto tako bilo je prije tri godine na SP-u kada su mnogi meni čestitali na sestrinu svjetskom srebru.

Pomoli se svakog jutra

Osim Ane, Lucija ima i brata blizanca Ivana, ali on se bavio vaterpolom. Tu su i dva starija brata, Tomislav i Marin. Otac Marinko agronom je u mirovini, a mama Ana profesorica je engleskog u osnovnoj školi.

– Za zlato sam prvo javila mami koja mi je rekla da je tog dana molila za mene. Mi smo vjernici, ja se ujutro pomolim, zamolim Boga za zdravlje, nikad za rezultat.

Lucija i Ana studentice su splitskog KIF-a i jako su povezane. Žive zajedno, ali odvojeno od roditelja.

– Ovo je samo pola uspjeha, nema slavlja dok medalju ne osvoji i sestra. Mene u borbi nije bilo strah, a sada zbog sestre drhtim.

Na žalost, neposredno nakon našeg razgovora Ana je ispala u prvom kolu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije