Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRASTIČNE MJERE

Češkim huliganima prijeti desetogodišnji izgon sa stadiona

Huligani Austrija
Reuters
24.02.2010.
u 18:24

Češka ministrica pravosuđa Daniela Kovarova upozorila je navijače na češkim stadionima na posljedice pravljenja nereda.

Onima koji se ne budu ponašali prema zakonu, prijeti desetogodišnja zabrana pohođenja utakmica.

Vlasti u Češkoj odlučne su iskorijeniti nasilničko ponašanje i rasizam na utakmicama pa uvvelike kopiraju britansku zakonsku regulativu.

Praška Sparta 2005. godine odigrala je utakmicu protiv Arsenala u Ligi prvaka s ispražnjenom trećinom stadiona zbog rasističkih uzvika dijela navijačke skupine.

Europska nogometna federacija (Uefa) pritom je Sparti odredila i novčanu kaznu, no tamošnja židovska zajednica požalila se da i nakon tog poteza uzvici mržnje nisu prestali.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
luena
20:10 24.02.2010.

Takvima nije ni u nas do nogometa...zabranit na vise godina ...deset je premalo... huligane privest,na osnovi liste podataka sa fotkama ak pokusaju na tribine ,odmah pritvorit i zadrzat...Tako svaki put.mozda se konacno onda opamete,inace klubovima nema druge,do placanja kkazni zbogni zbog pojedinih primitivaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije