Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski izbornik

Červar boravi u Zagrebu, slaže popis za listopad i oprašta se od Metalurga...

26.09.2017.
u 14:01

U Zagrebu ostajem do daljega. Imamo puno posla, a malo vremena. I puno problema - kaže Červar

Nakon pomalo neočekivanog poraza u Ligi prvaka od Beşiktaşa u Skoplju, Lino Červar stigao je u Zagreb gdje ostaje do daljega. Znači li to da će u Metalurgu ostati samo kao savjetnik i da će brigu o prvoj momčadi u Metalurgu preuzeti Aleksandar Jović?

- Nemojte o tome. Otvoren sam za sva pitanja o reprezentaciji. Metalurg pustite sad na miru. U Zagrebu ostajem do daljega. Imamo puno posla, a malo vremena. I puno problema. Posebice u vanjskoj liniji gdje su trenutačno izvan pogona Domagoj Duvnjak, Ivan Slišković, koji uza sve nema ni klub, Marko Kopljar, Domagoj Pavlović – rekao je Červar koji se jučer sastao sa svojim pomoćnim trenerom Hrvojem Horvatom, ali i Perom Kuterovcem, stručnjakom za kondicijske pripreme.

1/9

- S obzirom na to da ćemo u punom sastavu imati samo 15 dana zajedničkih priprema, morat ćemo reprezentativcima napraviti pojedinačne programe po kojima će raditi kako bi potpuno spremni došli na završne pripreme. Moraju dobro naučiti tu domaću zadaću. Našao sam se i sa Zdravkom Zovkom, naći ću se i s Kasimom Kamenicom, trenerom PPD Zagreba. Otvoren sam za suradnju sa svima koji žele pomoći - istaknuo je Červar.

Je li gotov popis igrača za listopadske pripreme?

- Uglavnom. Pozvat ću dvadeset igrača. To su sve igrači na koje računam na završne pripreme za Europsko prvenstvo. Nema više eksperimenta i sad dolaze na pripreme samo oni na koje računam za siječanski EP. No, brinu me i dalje ti vanjski igrači - rekao je Červar.

Halil Jaganjac igra odlično u zadnje vrijeme. Protiv Montpelliera postigao je šest, a protiv Beşiktaşa devet pogodaka.

- Napravio je pravi potez kada je došao u Metalurg. Nemamo baš puno tako mladih igrača viših od dva metra koji igraju u vanjskoj liniji - istaknuo je Červar.

S obzirom na to da je trenutačno u Zagrebu, može se zaključiti da mu je susret s Beşiktaşem bio posljednji na klupi Metalurga. Vjerojatno će još neko vrijeme ostati savjetnik u klubu, a od listopada će se potpuno posvetiti hrvatskoj reprezentaciji.

- U listopadu ćemo igrati dvije važne prijateljske utakmice sa Slovenijom. Neće mi biti tako važan rezultat koliko činjenica da igrači prihvate sve moje ideje - zaključio je izbornik Červar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije