Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

Cepuš napada rekord iz 1986.

Ana Šimić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
31.07.2018.
u 23:57

– Od svih tih stranaca Srbin Emir Bekrić, nekadašnji brončani sa SP-a u Moskvi 2015. godine, istrčao je normu za Berlin na 400 metara prepone.

Nakon atletskog prvenstva Hrvatske poznati su svi naši putnici za Europsko prvenstvo koje u Berlinu počinje 6. kolovoza. Nastupit će do sada najveći broj hrvatskih atletičara i atletičarki koji su ispunili normu, a nakon duljeg vremena u konkurenciji ćemo imati i mušku štafetu 4x400 metara.

– Prijavili smo na listu čekanja još četvero natjecatelja – Filipa Pravdicu i Sanjina Šimića u dalju, Brunu Erenta u hodanju na 50 kilometara te Luciju Pokos na 200 metara. Objektivno, tek će možda Erent upasti – rekao je Mladen Katalinić, izbornik Hrvatske.

Prvenstvo Hrvatske nikad nije bilo jače i uzbudljivije nego ove godine. Postignuta su dva nova hrvatska rekorda, oba u skoku s motkom, te niz rekorda prvenstava Hrvatske. Prvi je put na prvenstvu Hrvatske, izvan konkurencije, nastupio tako velik broj stranih natjecatelja, 26 iz Slovenije, šest iz Srbije, pet iz Katara, četiri iz Brazila te po jedan iz Slovačke, Islanda, Mađarske, Portugala i Crne Gore.

– Od svih tih stranaca Srbin Emir Bekrić, nekadašnji brončani sa SP-a u Moskvi 2015. godine, istrčao je normu za Berlin na 400 metara prepone. Zanimljivo je da je u istoj disciplini normu istrčao i naš Hrvoje Čukman koji je čak bio brži za četiri stotinke sekunde – istaknuo je Katalinić.

Ljiljana Ćulibrk postala je pak prva trenerica koja će na jednom EP-u imati tri atletičara – Hrvoja Čukmana (400 m prepone), Svena Cepuša (800 m) i Matea Kovačića (štafeta 4x400 m).

– Moji atletičari mogu svašta u Berlinu. Voljela bih da Čukman i Cepuš istrče osobne rekorde. Nekakav cilj je da Cepuš pokuša srušiti juniorski rekord Hrvatske na 800 metara koji drži Predrag Melnjak. Tih Melnjakovih 1:47,2 stoji još tamo od 1986. godine – rekla je Ljiljana Ćulibrk, trenerica i direktorica zagrebačkog kluba Agram.

Na Europskom prvenstvu u Berlinu nastupit će: Stipe Žunić, Filip Mihaljević (oba bacanje kugle), Mateo Ružić (400 m), Ivan Horvat (motka), Sven Cepuš (800 m), Daniel Daly (maraton), Andrea Ivančević, Ivana Lončarek (obje 100 m prepone), Ivan Renić (50 km hodanje), Ana Šimić (vis), Sandra Perković, Marija Tolj (obje bacanje diska), Anamarija Kožul (kladivo), Matea Matošević, Bojana Bjeljac, Nikolina Šustić, Nikolina Stepan (sve maraton) i muška štafeta 4x400 metara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije