Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA EASTBOURNE

Čehinja Petra Kvitova zaustavila Donnu Vekić već u 2. kolu

WTA 250 - Birmingham Classic
Carl Recine/REUTERS
21.06.2022.
u 20:10

Kvitova je dominirala prvim setom, oduzela je servis Vekić odmah u drugoj igri nakon što je naša igračica nakon prednosti 40:30 izgubila tri poena zaredom te odservirala dvostruku pogrešku na break-loptu.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 3. kolo WTA turnira u Eastbourneu, bolja od nje je u susretu 2. kola bila dvostruka pobjednica Wimbledona Čehinja Petra Kvitova sa 6:1, 7:6 (1).

Bio je ovo četvrti međusobni ogled Vekić i Kvitove i treća pobjeda češke igračice.

Kvitova je dominirala prvim setom, oduzela je servis Vekić odmah u drugoj igri nakon što je naša igračica nakon prednosti 40:30 izgubila tri poena zaredom te odservirala dvostruku pogrešku na break-loptu. Imala je Vekić priliku za povratak odmah u sljedećoj igri kada je osigurala dvije break-lopte, kod druge i drugi servis Kvitove, ali nije uspjela vratiti izgubljeno. Nakon što je Kvitova još jednom oduzela servis Vekić za prednost od 5:1 bilo je jasno kako će ona osvojiti prvi set.

Drugi je set prošao u izjednačenijoj borbi, obje su igračice sigurno držale svoj početni udarac, pa se igrao tie-break. Odmah u prvom poenu Kvitova je stigla do mini-breaka sretno pogođenim reternom i nakon toga je dominirala tim odlučujućim gemom kojega je riješila u svoju korist sa 7:1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije