Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA U VIŠNJIKU

'Čast Cedeviti, ali sudar s Cibonom jedini je pravi derbi'

'21.10.2012., KD Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 5. kolo, KK Cibona - KK Zadar. Darryle Strawberry i Ive Ivanov.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Jurica Galoic/PIXSELL
01.06.2013.
u 11:12

- Za naš bi sport bilo bolje da se igra četiri ili pet utakmica finala - smatra kapetan cibosa Rozić

Finale s Cibonom. Jedino slađe Zadranima bi bilo osvajanje još jednog naslova. Zato i ne čude očekivanja da će dvorana Krešimira Ćosića u drugoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Hrvatske opet biti puna. Očekuje to i kapetan Zadra Ive Ivanov. Zadar je posljednji put bio u finalu prije tri godine i izgubio od Cibone. Tada Ivanov nije bio u momčadi, ali jest prije deset godina kada je u prijelazu iz juniora u seniore također ostao bez naslova, i to također u susretu s Cibonom. Vjeruje da će sada biti bolje sreće.

Cedevita je i jača od Cibone

– Grad opet živi za košarku i svaki od igrača to zna. No, tu je i Cibona s druge strane pa imamo i motiv više jer je to najveći hrvatski derbi, koliko god jaki ili slabi bili i Zadar i Cibona. Pobijedili smo u polufinalu Cedevitu koja je jaka individualno i možda i jača od Cibone, ali finale s Cibonom je poslastica za sve nas, a dakako i za navijače – kaže Ive Ivanov uvjeren da će Višnjik biti pun.

Iako je Cibona pobijedila u prvoj utakmici, Ivanov kaže da na Višnjiku postoji samo jedan favorit – Zadar.

– Pred našim navijačima u našoj dvorani nitko ne može biti favorit koliko god kvalitetne igrače imao. Mi smo u Zagrebu bili gotovo u svemu dobri osim u šutu i stoga vjerujem u našu pobjedu – rekao je Ivanov.

Trener Zadra Ante Nazor očekuje da će njegovi igrači igrati bolje nego u prvoj utakmici.

– Moramo bolje šutirati i aktivnije igrati i u obrani i u napadu. Naši igrači u prvoj utakmici nisu pravodobno reagirali, no to možemo pripisati i ispražnjenosti u trećoj utakmici polufinala s Cedevitom. Nepoznanica za nas nema i moramo uložiti puno truda da bismo pobijedili u toj utakmici – istaknuo je Nazor.

Kod Zadrana jedino Nurkić najvjerojatnije neće biti spreman za utakmicu budući da nakon ozljede u Zagrebu nije ni trenirao.

Većina \"teoretičara\" doigravanja na tri pobjede kaže da prva i druga utakmica najviše određuju kako će cijela serija izgledati. Hoće li to biti nečija šetnja ili će se stvari zakuhati. Štoviše, Donnie Walsh, glavni menadžer Indiana Pacersa, a prije toga i New Yorka, tvrdi da je druga utakmica najvažnija u svakoj play-off seriji, bilo da se igra na tri ili četiri pobjede. S obzirom na to da su obranili prednost domaćeg terena, cibosi večeras imaju priliku postići ključnu pobjedu 2-0 u seriji i izboriti meč-loptu u utorak na svom parketu. A psihološki je u gostima uvijek lakše pobijediti u drugoj nego u četvrtoj utakmici, jer kako finale odmiče tenzije su sve veće.

Lutz se pribojava šuta

– Druga će utakmica, vjerujem, biti drugačija od one zagrebačke, na otvaranju serije. Znamo svi koliko je teško gostima igrati u Zadru, ne samo zbog odlične domaće publike nego i zbog toga što Zadar puno bolje igra kod kuće. Zadrove šuterske serije mogu nam biti vrlo problematične, a moramo pripaziti i na njegov napadački skok koji također publiku diže na noge. Uvjeren sam da će se u subotu u Krešinu domu za pobjedu igrati do posljednje lopte i budemo li svih 40 minuta požrtvovni imat ćemo priliku – tvrdi Cibonin trener Danijel Lutz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije