Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCELONA-MILAN 4:0

Čarolija nije nestala! Barca preokretom do četvrtfinala LP!

Bacelona Milan (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
12.03.2013.
u 20:28

Nikad nas ne otpisujte, poručili su fantastičnim preokretom nogometaši Barcelone. Sa 4:0 odgovorili su na Milanovih 2:0 sa San Sira i plasirali se među osam najboljih u Ligi prvaka

Zaboravite na "Messi - gdjessi" i na ostale fore kojima se posprdno proganjala Barcelona nakon nekoliko neočekivanih poraza. Da ih baš nikad ne otpisujete poručili su na Nou Campu senzacionalnim, veličanstvenim slavljem nad Milanom 4:0 i plasmanom u četvrtfinale Lige prvaka.

Rossoneri su došli sa solidnom, 2:0 prednošću sa San Sira, no od prve minute, uz tu i tamo neki bljesak Talijana, utakmica je imala samo jedan smjer. Lionel Messi već u petoj minuti nagovijestio je što se može očekivati zabivši pogodak s 15ak metara preko cijelog "bloka Milaneza" za 1:0. I uslijedila je streljana prema gostujućem vrataru Abbiatiju koji se dobro držao do 40. minute kada je Messi pak kroz "šumu" protivničkih nogu po podu poslao loptu u mrežu.

Statistika nakon prvog dijela iznosila je 72 posto posjeda lopte u korist Barcelone. U nastavak se krenulo ispočetka, obje momčadi bile su na "nuli" samo što je Milan bio i na psihološkoj nuli. U 55. minuti pogodak za 3:0, vrijedan četvrtfinala, zabio je David Villa pa su Katalonci čak i mogli igrati bunker do kraja utakmice. Naravno, to nije dolazilo u obzir, pokušavali su matirati Abbiatija barem još jednom, i uspjelo je to Jordiju Albi u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena.

Milan se u međuvremenu trudio, pokušavao preko Robinha, ali protiv goropadne Barcelone, nije imao šanse...

Dežurni statističari već su došli do jednog zgodnog podatka. Svaki puta kada je Barcelona igrala utakmicu za vrijeme papinske konklave slavila je sa 4:0. Bilo je to tako 26.10.1958. protiv Madrida, 14.10.1978. protiv Las Palmasa te večeras protiv Milana.

>> Villa: Svi loši dani sada su zaboravljeni!

>> Allegri: Odlučivali su centimetri, a Barca je bila fenomenalna!

Ključne riječi

Komentara 25

BA
baniček
21:37 12.03.2013.

taj messi je za penziju, ništa od njega.

LE
Leoness
22:42 12.03.2013.

neka izvijeste Balotellija da se Messi pronašao. Ukoliko se jadni Mario nije negdje izgubio

OB
-obrisani-
21:10 12.03.2013.

Kakvom lakocom Messi zabija golove to je nevjerovatno . 5 igraca Milana oko njega a on loptu smjesti u raslje bez problema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije