Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER DINAMA

Čačić: Iz kluba može otići samo Livaković, oko Ademija sam bio jasan

Autogol odu?io: Dinamo i Lokomotiva odigrali  neriješeno (1:1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
28.01.2023.
u 19:57

- Puno smo stvorili prilika, igrali smo visoko. Gosti su u drugo poluvrijeme ušli puno odlučnije. Zahvaljujući Dominiku Livakoviću i njegovoj sjajnoj obrani nisu došli do poravnjanja - prokomentirao je pobjedu nad Lokomotivom.

Nogometaši Dinama pobijedili su na Maksimiru, u susretu 19. kola HNL-a, Lokomotivu s 2-1 (1-0) te su pobjegli drugoplasiranom Hajduku na sedam bodova prednosti. Dinamo je imao vodstvo od 2-0 nakon što su strijelci bili Stefan Ristovski u 35. i Martin Baturina u 58. minuti. Josip Pivarić je u 65. smanjio, a Lokomotiva je u završnici imala i igrača više, no Dinamo je sačuvao pobjedu i tri boda.

Susret su prokomentirali treneri momčadi. Silvijo Čabraja istaknuo je kako su Lokosi dominirali u nastavku.

- Prvo poluvrijeme nismo bili dobri. Imali smo dosta sreće, mogao je Dinamo otići i na veću gol-razliku. Na poluvremenu smo napravili tri izmjene, djelovali smo puno bolje. Dječja greška kod drugog primljenog gola. Teško je vratiti se kad od Dinama gubiš 2-0. Pivarić je zabio prekrasan gol... Dinamo je dominirao u prvom, mi u drugom poluvremenu - rekao je.

28.01.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 19. kolo, GNK Dinamo Zagreb - NK Lokomotiva. Ante Cacic, Arijan Ademi Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ante Čačić se pobjedom ponovno odvojio na sedam bodova od Hajduka.

- Očekivano teška utakmica, očekivano dobra Lokomotiva. Mi smo izrazito dobro odradili prvih 45 minuta. Puno smo stvorili prilika, igrali smo visoko. Gosti su u drugo poluvrijeme ušli puno odlučnije. Zahvaljujući Dominiku Livakoviću i njegovoj sjajnoj obrani nisu došli do poravnjanja. Sjajan gol Josipa Pivarića za konačnih 2-1. Stajali smo u toj situaciji daleko od igrača. Međutim, moram biti zadovoljan - rekao je.

Hoće li kapetan Arijan Ademi otići iz kluba? 

- Bio sam jasan oko Ademija prije 10-ak dana. Rekao sam već svoju stranu priče. Jedini koji može otići jest Dominik Livaković (ima izlaznu klauzulu u ugovoru, op. a.). Kakve su bile ponude? Nije bitno, ne možemo kapetana pustiti u ovoj situaciji - zaključio je trener Dinama.

Komentara 1

FR
freeshooter
20:30 28.01.2023.

...bez obzira na pobjedu i šanse... jedino veseli igra Baturine i Livija... ostalo je pod velikim teretom Čačića... daleko od modernog, kombinatornog, taktički zrelog i trkački angažiranog nogometa... a koji smo i bili ne tako davno dosegli... ovo sada jee nekako staromodno... rekao bih do trenera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije