Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILD

Bundesliga u krizi pogodaka

Stefan Kiessling
Reuters
15.11.2009.
u 09:45

Koristeći alarmantan ton u tekstu njemački je Bild konstantirao da njemačka nogometna Bundesliga prolazi kroz krizu efikasnosti u kakvoj nije bila u posljednjih 20 godina.

Nakon kompletnog 12. kola u njemačkom prvenstvu mreže su se zatresle u 290 navrata, a tako slab učinak Bundesliga ne pamti već dvije dekade. Primjera radi, u isto su vrijeme prošle godine strijelci u prvenstvu postigli 330 pogodaka, pa tiražni njemački list tvrdi da je “Bundesliga u krizi pogodaka”.

Za komentar je upitan sportski direktor Hoffenheima Jan Schindelmeiser, čija je momčad prošlosezonski 31 pogodak u dvanaest utakmica zamijenila ovosezonskim učinkom od 20 golova, a koji je odgovorio umirujućim tonovima:

- To su normalne amplitude koje se događaju svako malo.

Njegov kolega po struci u Mainzu, Christian Heidel na situaciju gleda ipak kritičnije, te kaže:

- Nedostaju nam rasni strijelci. Nevjerojatno je da listu strijelaca predvodi Stefan Kießling (Bayer) s osam pogodaka, a da je odmah do njega naš Andreas Ivanschitz koji je s pozicije veznog igrača postigao šest zgoditaka. U uvodnom dijelu prošle sezone je Vedad Ibišević već bio na 18 pogodaka.

Bild konstatira da se čak i u Italiji “gdje se 0-0 slavi kao pobjeda taktike” postiže više pogodaka. U Seriji A su u uvodnih dvanaest kola postignuta 302 gola, a kao primjer raskoši navodi se engleska Premier liga u kojoj su navijači svjedočili postizanju 355 pogodaka u nepotpunom 12. kolu.

Dodajmo da se u slaboj efikasnosti njemačkih klubova posebno ističu posljednjeplasirana berlinska Hertha i Köln hrvatskog trenera Zvonimira Solde. Obje su momčadi u dvanaest odigranih utakmica postigle tek sedam golova. S druge strane, najučinkovitija je momčad lige HSV Mladena Petrića s 27 neobranjivih udaraca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije