Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUTNI POSLOVI Šef Levskog požalio se na sve veću korupciju u Bugarskoj

Bugarska u sve čvršćem zagrljaju nogometne mafije

04.11.2008.
u 11:15

Todor Batkov, šef bugarskog prvoligaša Levskog, izjavio je kako je namještanje susreta uzima sve više maha u Bugarskoj.

- Istina je da se sve više namještaju susreti. Trudio sam se maknuti Levski od toga, ali očigledno je kako ilegalnog klađenja i dogovaranja ishoda susreta ima sve više. Isto tako, nije tajna niti da FIFA pokreće veliku istragu po tom pitanju, a njihovi ljudi sigurno neće zaobići Bugarsku - prenosi Reuters izjavu Todora Batkova.

Prošloga je mjeseca predsjednik Bugarskoga nogometnog saveza Borislav Mihajlov održao sastanak sa Seppom Blatterom, a glavna tema bila je upravo stanje u bugarskom nogometu.

- Imamo određenih problema s korupcijom i ilegalnim klađenjem. Želio bih to što prije riješiti i očistiti bugarski nogomet od tog zla - izjavio je Mihajlov za službenu stranicu FIFA-e.

Počele su padati i prve glave. Tako je Borislav Aleksandrov, predsjednik Udruge sudaca, podnio ostavku zbog optužbi o sudjelovanju u namještanju susreta, a nakon njega je bez posla ostalo i sedam članova skupštine. Osim toga, prisutne su i brojne prijetnje onima koji ne žele imati posla s takvim stvarima. Čini se kako Bugarskoj slijedi velika borba protiv organiziranoga nogometnog kriminala. Kako bismo to drugačije nazvali?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije