Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETKOVIĆEV 21

Bruno Petković je u strašnoj formi, rekord Mislava Oršića je u opasnosti

storyeditor/2023-09-22/PXL_160923_103277443.jpg
Luka Stanzl/PIXSELL
23.09.2023.
u 17:38

Bruno je u utakmici s Astanom u Maksimiru dosegnuo brojku od 21 pogotka u europskim natjecanjima za Dinamo (u 67 nastupa), pa se korak po korak približava Oršićevu rekordu od 28 pogodaka u 70 nastupa.

Spavaš li mirno, Mislave Oršiću? – kao da poručuje Mislavov prijatelj i nekadašnji suigrač, raspucani Dinamov golgeter i kapetan Bruno Petković.

Naime, Bruno je u utakmici s Astanom u Maksimiru dosegnuo brojku od 21 pogotka u europskim natjecanjima za Dinamo (u 67 nastupa), pa se korak po korak približava Oršićevu rekordu od 28 pogodaka u 70 nastupa.

VIDEO Ivan Perišić se teško ozlijedio, sezona je za njega gotova

Činilo se donedavno da će taj rekord još dugo stajati nedotaknut, a danas postoje snažne indicije da bi mogao pasti već u ovoj sezoni. Petković igra u životnoj formi, Konferencijska liga baš je po Dinamovoj mjeri, a ni penala mu ne nedostaje.

Bruno je svoj 21 pogodak u Europi postigao protiv Astane (2), Chelseaja, Shkupija, Ludogoreca, Bodo Glimta, Genka (2), Rapida, Legije, Wolfsbergera, Feyenoorda, Krasnodara (2), Šahtara, Saburtala (2), Ferencvarosa, Rosenborga,Viktorije Plzenj i Benfice; dakle protiv klubova iz liga Petice – jedan.

Oršićevih 28 zabijeni su: Spartaku iz Trnave (2), Vikoriji Plzenj, Atalanti (3), Šahtaru, Saburtalu (2), Rosenborgu, CSKA-u, Krasnodaru, Tottenhamu (3), Villarrealu, Rapidu, West Hamu, Sevilli (2), Valuru, Chelseaju, Milanu, Ludogorecu (2), Bodo Glimtu, Hapoelu i Young Boysima; protiv klubova iz Petice – čak 12!

Dodajmo i da je Petković preksinoć postao prvi hrvatski nogometaš koji je zabijao golove u sva tri Uefina natjecanja – Ligi prvaka, Europskoj ligi te Konferencijskoj ligi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije