Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF SUDACA

Bruno Marić o isključenju trenera Hajduka: Ponašanje koje diskreditira sliku nogometa

I novi izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić bio je među uzvanicama susreta Šibenika i Gorice
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
16.07.2023.
u 08:30

- Sudac je sukladno posljednjim smjernicama Uefe neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem. Odlični trener Ivan Leko, nažalost, danas je pogriješio - dodao je Marić

Nogometaši Dinama po osmi put su osvojili trofej hrvatskog Superkupa, aktualni prvak svladao je na domaćem terenu pobjednika Kupa Hajduk s minimalnih 1-0 (0-0). 

Osim odlučujućeg pogotka Martina Baturine u 52. minuti, još je jedan trenutak privukao pažnju. Trener Hajduka Ivan Leko je zbog prigovora, psovanja i ulaženja u teren krajem prvog poluvremena isključen iz utakmice i udaljen s terena. Sudac Dario Bel u zapisniku je naveo da ga je isključio zbog psovki, a da su se psovke i napadi nastavili i u tunelu nakon kraja poluvremena.

- Živcira me kad netko glumi frajera, a on je glumio frajera. Za to se ne daje crveni karton, ali on je to dao. Sada me čeka kazna, vjerojatno će biti 10 utakmica suspenzije - sarkastično je rekao Leko.

Šef komisije hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić smatra da je isključenje Ivana Leke bilo po pravilima i opravdano.

- U incidentu koji se dogodio u 45.+1 minuti sudac je donio ispravnu odluku i dosudio neosporni prekršaj te korigirao pogrešnu odluku prvog pomoćnog suca. Reakcija trenera gostiju iz tehničkog prostora bila je kontinuirano nesportska, neprimjerena i jasno diskreditira i potkopava autoritet sudaca - rekao je Marić za SN i dodao:

- Nakon izrečene opomene trener je kontinuirano nastavio s nesportskim ponašanjem koje diskreditira sliku utakmice i nogometa. Sudac je sukladno posljednjim smjernicama Uefe neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem. Odlični trener Ivan Leko, nažalost, danas je pogriješio - zaključio je Marić.

Komentara 5

DU
Deleted user
16:06 16.07.2023.

Ispod 10 utakmica kazne, ne bi bilo mudro hnsa, ovakvo divljaštvo nije viđeno

DU
Deleted user
16:07 16.07.2023.

A kad je Livi izgubija živce to je nešto, al nažalost sa hajdukovcima se ne može drukcije

DE
derin
15:01 16.07.2023.

A što ćemo s ponašanjem Livakovića, za što je možda trebao dobiti crveni!? Je li to doliči nekom tko je reprezentativac!? Da tu čujemo komisije. A apsurd je da izgleda za prvi prigovor odmah dva žuta, to se u Ligi prvaka i Europa ligi nikad ne bi dogodilo izgleda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije