Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIBINA

'Sport je na HTV-u podcijenjen i ne vidim razloga za premještanje na Četvrti'

12.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, vaterpolo, finale, Hrvatska - Italija. Niksa Dobud, Paulo Obradovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
29.10.2015.
u 11:15

'Zašto se film ili serija ne premjeste na HTV3, koji je namijenjen kulturi, a dokumentarci na HTV4, koji je informativni kanal?'

Sudionici javne tribine "Sport na HTV-u", održane u Novinarskom domu, uglavnom su bili nezadovoljni statusom sporta na javnoj televiziji, te su pozvali da se prestane sa praksom premještanja nekih sportskih sadržaja s Drugoga programa HTV-a na Četvrti program koji nije vidljiv u svim dijelovima Hrvatske.

Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti, smatra da su mali sportovi osuđeni na odumiranje ako ne budu prisutni na nacionalnoj televiziji, jer neće moći privlačiti sponzore. Dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić izrazio je nezadovoljstvo statusom hrvatskog sporta na HTV-u, a posebice vatrepola.

"Sport je na HTV-u podcijenjen i ne vidim razloga za premještanje sporta sa Drugog na Četvrti program. Zašto se film ili serija ne premjeste na HTV3, koji je namijenjen kulturi, a dokumentarci na HTV4, koji je informativni kanal", rekao je sportski novinar Večernjeg lista Anton Filić.

I rukovoditelj HRT-ove produkcije sporta Bruno Kovačević smatra kako vrh HTV-a i uredništvo podcijenjuje ulogu sporta: "Urednik HTV2 trebao bi imati širi pogled. Nije isto dati prijenos, ili snimku utakmice u kasnim večernjim satima". Kovačević napominje da je sportski program najgledaniji te da bi novi sportski kanal HTV-a bio dobro rješenje, te da su to već uradile neke javne televizije u Europi, u Italiji, Španjolskoj i Češkoj.

Prema Ugovoru s Vladom Republike Hrvatske, na Drugom programa HTV-a udio sporta trebao bi biti 8,8 posto programa, a ove godine on je oko 6 posto, kazali su sudionici tribine. Ravnatelj Programa HRT-a Saša Runjić rekao je da se premještanjem dijela sportskih sadržaja na HTV4 ne krši Ugovor s Vladom RH, te da njihova gledanost nije manja zbog toga što su emitirani na HTV4.

"Veliki dio sporta na HTV2 čine tzv. premium sportovi, poput nogometne Lige prvaka i slični sadržaji. No, učinit ćemo sve da HTV bude promotor hrvatskog sporta", dodao je Runjić.

Jura Ozmec, glavni urednik Sportske televizije, smatra da već sada postoji rješenje za bolju zastupljenost hrvatskog sporta na televiziji, a posebice manjih spotova, te je pozvao na bolju suradnju HTV-a i SPTV-a.

"Zašto HTV ne ponudi višak sportskog programa, a koji nije u mogućnosti emitirati, Sportskoj televiziji. Za to postoje uvjeti, a i SPTV ima pravo na emitiranje reklama, dok HTV4 to nema".

>> Vujović 'oprao' HRT usred emisije: Dođite u Arenu jer na TV-u će prikazivati proizvodnju ajvara

>> Burna rasprava na Vijeću HRT-a zbog Dinama i rukometaša Zagreba

Komentara 2

RO
rokatansky
19:35 29.10.2015.

Ono što kao razočarani građanin mogu reći glede sporta na HTV-u je slijedeće. Od najbolje sportske redakcije u nekadašnjoj Jugi ste napravili jednu od najlošijih. Većinu kvalitetnih prijenosa ste odlučili ne više kupovati, a sportski program vam je bio najgledaniji segment vašeg programa. Najkvalitetnije sportske novinare ste rastjerali, a masno plačate razne kvazi voditelje nazovi emisija. Jednostavno strašno. Ili osnujte sportski kanal ili očistite drugi program od svih ovih gluposti i dajte nam da gledamo sport i sportaše, jedinu trajnu vrijednost ove jadne zemlje. Vratite nam nogomet, košarku, vaterpolo, formulu 1, hokej, skijanje i ostalo! Jedino tako možda zadržite i nešto gledatelja uz nazovi nacionalnu tv!

DR
drose12
11:40 29.10.2015.

Lijep pozdrav uz zaista iskrenu ispriku na smetnji ali namjere su mi pozitivne pa se nadam da neće zamjeriti oni koje ovo ne bude zanimalo.Nudim mogućnost zarade od 10-tak tisuća kuna mjesečno na dugoročnoj bazi i to je razlog mog reklamiranja.Riječ je o kladionici točnije o kladjenju na jedan sport čiji sam veliki ljubitelj i poznavatelj a to je NBA košarka uz dodatak tenisa.NBA je specifična u odnosu na sve druge lige jer sve ekipe igraju u prosjeku svaka dva dana,često i dan za danom te se uz kvalitetno praćenje i poznavanje košarke mogu zaraditi zaista jako lijepi novci.Znanja imam jako puno,želje i volje za gledanjem utakmica i njihovim analiziranjem još više a tu si i razni napredni programi koje koristim za analizu kao i league pass preko kojeg mogu gledati sve utakmica u prijenosima,snimkama te mogućnosti da gledam po 4 u isto vrijeme.Na ovaj projekt i analizu parova trošit ću i po 12 sati dnevno te ulazim zaista maksimalno ozbiljno sa željom da do ljeta i kraja lige ostvarimo veliki profit.Ono što želim naglasiti je da uvjeta za igru nema,dakle možete se uključiti i primati moje parove bez uplaćivanja bilo kakvog novca unaprijed a koji su mi ciljevi i zašto ovo radim objasnit ću Vam ako se javite na mail tenisnbasuradnja@gmail.com.Pomoću kladjenja sam ispunio neke snove kao što su odlazak na utakmice NBA lige pa ako imate slične snove i želje javite se na mail da ih krenemo ispunjavati odmah od danas.lp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije