Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RK Brod Gymnasium

Brođanke plaćaju danak neuigranosti

'slavonija-29.09.09 -slavonski brod -hrvatska -  rn:rukomet-mladenka katinic (bijeli dres) i drustvo na startu prvenstva upisale su dva poraza Photo: Ivica Galovic/VLM'
'Ivica Galovic/VLM'
29.09.2009.
u 15:30

Ni suci nas nizu mazili, u Čakovcu su nam dosudili čak šesnaest minuta isključenja, kaže trener Zoran Kvesić.

Iako su se ljetos igrački pojačale dolaskom Mladenke Katinić i Ivane Đaković, rukometašice Broda Gymnasiuma nisu dobro otvorile novu prvenstvenu sezonu u Drugoj ligi – sjever. Brođanke su na startu poražene od Čakovca i Pitomače i nakon dva kola zauzimaju posljednje, 11. mjesto.

Počinje borba za ostanak
Iako imaju puno razloga za zabrinutost, u klubu ipak smiruju strasti i ističu kako je liga dosta izjednačena i kako su, zapravo, svi osim Dubravke i Zeline osuđeni na borbu za ostanak.

– Protiv Pitomače smo 45 minuta vodili, ali u završnici je do izražaja došlo dugotrajno netreniranje naše ponajbolje igračice Marije Bodrožić – Selak, sa čijim je padom pala i cijela ekipa. Osim toga, Ivana Njerš nije se najbolje snašla na novoj poziciji lijeve vanjske igračice, što je također pridonijelo porazu. Ni suci nas nisu mazili, u Čakovcu su nam dosudili čak 16 minuta isključenja. To i ne bi bilo čudno da moje igračice igraju čvrstu obranu, što, nažalost, nije slučaj – kaže trener Zoran Kvesić.

Brodskim ljubiteljima rukometa još je u svježem sjećanju odlično otvaranje proteklog prvenstva, kada je Brod Gymnasium u dva susreta upisao dvije pobjede. Sada je situacija sasvim suprotna.

U Slatini druga slika?
Jedan od razloga slabijeg starta leži i u nedovoljnom broju pripremnih utakmica. Trener Kvesić nije imao dovoljno vremena za uigravanje ekipe, a samim tim ni za uklanjanje uočenih pogrešaka. K tomu, Ivana Njerš i Katarina Petanović zbog fakultetskih obveza ne treniraju s ostatkom ekipe nego dolaze samo na utakmice.

– Moje djevojke stalno čekaju da se protivničkim igračicama dosudi nekakvo probijanje. Ako želimo nekoga pobijediti, moramo igrati puno čvršće. Nadam se da ćemo iz ovih poraza izvući neke pouke i da ćemo se već na idućoj utakmici s Dragovoljcem u Slatini predstaviti u puno boljem izdanju – ističe Kvesić.

Da razloga za optimizam ipak ima, govori podatak o osnivanju jedinstvene rukometne škole u gradu na Savi, koja nosi ime poginulog hrvatskog branitelja i bivšeg rukometaša Deana Krtolice i kojoj je Brod Gymnasium jedan od suosnivača. U školi vježba 100-tinjak djevojčica i dječaka osnovnoškolske dobi pod nadzorom 12 trenera, tako da za budućnost rukometa u Brodu ne treba strahovati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije