Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD BOŽIĆA

Brođanin Logarušić prvi je hrvatski trener u Gani

Logarušić
VL
14.02.2010.
u 09:11

Logarušić je na Božić preuzeo ganskog nogometnog prvoligaša King Faisal, klub u kojem je karijeru počeo bivši Bayernov igrač Samuel Kuffour.

Zdravko Logarušić prvi je brodski, a vjerojatno i hrvatski nogometni trener koji za kruh zarađuje u dalekoj Gani. Naime, prije nešto više od mjesec dana Brođanin je pozitivno odgovorio na poziv za preuzimanje tamošnjeg prvoligaša King Faisala iz Kumasija, drugog po veličini grada u Gani s milijun i pol stanovnika. Afrikanci su ga pronašli na internetu, a zatim je sve išlo veoma brzo.

Novac dobio unaprijed

Na božićno jutro poslali su mu vizu i povratnu avionsku kartu na šest mjeseci.

– Odmah po dolasku isplatili su mi dio novca, na čemu sam osobno inzistirao kako ne bih bio prevaren. Prvih desetak dana živio sam u hotelu, a onda sam na raspolaganje dobio namještenu kuću s domaćicom koja se brine o kuhanju i čišćenju. Na treninge me odvozi vozač koji je ujedno i tjelesni čuvar – kaže Logarušić. Ispočetka su mu, kaže, svi igrači sa svojom kratkom crnom kosom te čudnim imenima i prezimenima izgledali kao jednojajčani blizanci. Sada ih već prepoznaje i ne viče više "hej, ti!" nego ih doziva imenom. Prilagodbu na tropsku afričku klimu olakšalo mu je to što su ljudi više nego ugodni, premda je bijelaca jako malo.

– Gana ima 25 milijuna stanovnika, ali liga im je po kvaliteti otprilike jednaka hrvatskoj. Imaju desetak supermodernih stadiona, ali i onih koje je teško nazvati stadionima. Ima i odličnih igrača, poput mog Daniela Adda, koji je prije nekoliko mjeseci na Svjetskom prvenstvu do 21 godine u Egiptu s ganskom reprezentacijom postao svjetski prvak. Međutim, Europljanima su oni uglavnom nepoznati – ističe brodski trener.

U ganskoj premijerligi natječe se 16 klubova, a samo tri trenera su stranci. U King Faisalu igra nekoliko stranaca iz Nigerije, Bjelokosne Obale i Togoa, većinom mladih i bivših reprezentativaca. Riječ je o klubu bogate tradicije, višestrukom prvaku Gane koji je igrao i u afričkoj Ligi prvaka i u kojem je igračku afirmaciju stekao i bivši poznati nogometaš münchenskog Bayerna Samuel Kuffour.

Po 45.000 gledatelja

Stadion na kojem nastupa Logarušićev klub zove se Baba Yara, prima 45.000 posjetitelja i uglavnom je ispunjen do posljednjeg mjesta.

– Moj je klub prošle godine bio među najboljima u ligi, a sada se bori za ostanak. Preuzeo sam ga kada je pao na posljednje mjesto, no nadam se da ćemo ostati u ligi – zaključio je Logarušić.

Ključne riječi

Komentara 2

LU
luena
10:05 14.02.2010.

Logarusic,trener bivsi trener HNK Vukovar 91...kako su te samo na internetu Ghanci pronasli ??.....) Nes ti ni tamo dgo ostat,ali opet ,neka ti je sa srecom. :)

LU
luena
10:57 14.02.2010.

Ovaj Logarusic,je samo profiter nebi ti otisao u Ganu da te novac nije vuka...Dok si ti trener Vukovara 91 bio ,gubili su utakmicu za utakmicom...*ero**a... mz mislit unaprijed si pola od ugovorenog primanja odmah isplatit to nema nigdje...ali Ghana jena je tebi nasjela...prvo se dokazi a onda trazi...Samo nemoj reci da te nismo platili,trazio si vise nego je klub tebi dugovao....Dugovao ,a zbog cega znas i sam....Tko je Vukovar 91 podrzavao,ukidano mu je novcano iz proracuna,i molim te ne siri lazi koje su samo tvoja istina. Kako znam ,ha hahaa. Pozdrav iz Vukovara u Ghanu,seljoberu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije