Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE 'NA IGLAMA'

Brekala dobra forma vratila u reprezentaciju, ali Rebić i Petković morat će pričekati

Susret Hrvatske i Mađarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
20.09.2021.
u 14:58

Izbornik Zlatko Dalić obećao je da će u reprezentacij igrati oni koji to formom zaslužuju no oni vruće glave kao Rebić morat će ipak dokazati da aktulne dobre igru nisu prolazne...

Josip Brekalo preporodio se u Torinu, što je potvrdio u debitantskom nastupu protiv Sassuola, u kojem je njegov klub pobijedio 1:0. Pogodak odluke zabio je Marko Pjaca u 83. minuti, a za 76 minuta, koliko je proveo na travnjaku, Brekalo je dobio cijeli niz pohvala talijanskih medija.

Slučajno ili ne, dobio je ponovno poziv u reprezentaciju, koji je izostao u prethodnom mini-ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., odigranom u prvih sedam dana rujna.

Izbornik Zlatko Dalić tad je objasnio da neki igrači nisu dobili pozive jer još uvijek nemaju riješen status s klubovima, odnosno, transferima. Samim time, nesigurni u budućnost pred njima, nisu bili u formi, nisu bili koncentrirani i izbornik je procijenio da ne bi reprezentaciji donijeli što i inače.

28.06.2021., Kopenhagen, Danska - Stadion Parken. UEFA Europsko prvenstvo 2020, osmina finala, Hrvatska - Spanjolska. Josip Brekalo,Jordi Alba Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Nekako se u toj grupi pronašao i Brekalo no svega tri tjedna kasnije, eto ga na popisu reprezentativaca uoči utakmica sa Slovačkom i Ciprom.

Takve sreće još uvijek nema Ante Rebić, koji briljira u Milanu, stižu mu pohvale sa svih strana, a raste i cijena na Transfermarktu pa je sve bliže 40 milijuna eura. No njegov ispad ipak nakon Europskog prvenstva ipak nije striktno vezan uz njegovu formu pa će napadač vruće glave ipak morati još pričekati za novu priliku u ovoj "garnituri" vatrenih.

Isto to vrijedi i za Brunu Petkovića, koji mora dokazati da je željan nadmetanja, igre, da je trenutka kriza prolazna te da bi mogao biti veliko pojačanje za reprezentaciju

Popis igrača za utakmice protiv Cipra i Slovačke:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Lille).

Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Josip Juranović (Celtic), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern).

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt).

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk).

Pretpozivi: Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Ante Budimir (Osasuna), Antonio Mirko Čolak (Malmö), Simon Sluga (Luton Town), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva).

 

Komentara 16

MA
Maui
16:12 20.09.2021.

Stalno gurate Petkovića...

DU
Deleted user
15:28 20.09.2021.

Haha, da dobra forma... Mislim da je krajnje vrijeme da se prestane sa zamagljivanjem. Jednostavnije je bilo reci tako jr odlucio izbornik i ti je procjena njegovog tima. Bez ovih trkeljanja tko je u formi tko ne... jer ne pije vode

FR
fraca
16:36 20.09.2021.

Da je Rebić u reprezentaciji tako aktivan kao u Milanu.... ali nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije