Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barca na koljenima

Bračun: Sad se vidi koliko im nedostaje Vilanova

'Barcelona\'s Lionel Messi (L) and Xavi Hernandez react following AC Milan\'s second goal during their Champions League soccer match at the San Siro stadium in Milan February 20, 2013. REUTERS/Tony Ge
'TONY GENTILE'
21.02.2013.
u 20:54

Nazočnost prvog trenera potrebna je u pripremi utakmice i osobito na klupi

Milan je Barcelonu pobijedio prvi put nakon jeseni 2004. godine, kada je Kataloncima presudio Ševčenko, ali i nakon četiri uzastopne utakmice u Ligi prvaka bez pobjede: Zenit (0:1), Malaga (1:1), Anderlecht (0:0), Barcelona (0:0).

Taj remi s Barcom bio je uvertira onome glasovitom uzvratu u kojemu je Messi presudio iz dva jedanaesterca...

Slavio i Đoković

Milanovu pobjedu, među ostalima, na tribinama San Sira slavio je i najbolji svjetski tenisač Novak Đoković, inače veliki navijač rossonera, ali i hrvatski nogometni menadžer Marko Naletilić.

– Pobjeda Milana je iznenađenje, a dogodila se ponajviše zbog katastrofalnoga izdanja Barcelone i osobito Messija. Imao sam dojam da je Barca ušla u utakmicu prepotentno – kazao je Naletilić.

Kada je Milan posljednji put pobijedio Barcu u Milanu, došao je do finala Lige prvaka. A kada je Barca prije tri godine na San Siru pala protiv Intera (1:3), milanski klub postao je europski prvak.

– Sad se tek vidi da se bez Tita ne može – kaže stručnjak za španjolski nogomet Milivoj Bračun.

– Ne može se momčad voditi na daljinu, pa makar to bio i trener kojega igrači vole. Potrebna je njegova nazočnost u pripremi utakmice i na klupi. Ovako igrači nemaju autoritet i nisu sto posto posvećeni i koncentrirani. Titov povratak na klupu nakon operacije bio je pozitivan šok za igrače Barce u jednoj ili dvije utakmice, ali nakon toga oni više nisu bili na toj razini.

U čemu vas je Barcelona razočarala?

– Očekivao sam da će se postaviti ofenzivno, pokušati odmah riješiti prolaz u prvoj utakmici budući da im je raspored težak, približava se derbi s Realom. A Barca je igrala samo da ne primi gol i trgnula se tek nakon drugoga gola. Ne, to više nije ona moćna Barcelona iz prošle sezone – zaključio je Bračun.

Čestitao i Desailly

Pohvale igračima Milana i treneru Allegriju uputio je i nekadašnji stoper crveno-crnih Marcel Desailly, koji je 1994. godine s Milanom bio europski prvak.

– Hvala Allegriju, napravio je ogroman, fantastičan posao, pogotovo na disciplini momčadi. Igrači Milana pokazali su karakter i podsjetili me na 1994. godinu i našu pobjedu nad Barcelonom u Ateni – kazao je Desailly.

Francuz je pohvalio i igru iskusnog vezista Massima Ambrosinija (36) koji je, po njegovim riječima, odigrao zaista kapetanski. Taj je talijanski veteran u Ligi prvaka odigrao već 82 utakmice, a protiv Barce je nastupio i u spomenutoj utakmici u jesen 2004. godine. Tada je Milan s klupe vodio Ancelotti, Barcu Frank Rijkaard, a u sastavu Katalonaca bili su vratar Valdes i Xavi.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crogerman
13:07 22.02.2013.

A Već odavno se vidi koliko Slovencima fali da nauče skijati!Hrvatska je u tom sportu od 1999 više postigla nego Slovenci koji skijaju od Isusovog rođenja i ostati će našim dragim sosedima nedostižna narednih 700 godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije