Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do kraja tjedna novi šef

Bračun, Petković i Lončarević najveći kandidati

'pokist - 3.11.09. pula - istra 1961: elvis scoria (lijevi) vise nije treenr pulskog nogometnog prvoligasa, a njegovu ulogu privremeno preuzima valdi sumberac (desni) photo: sasa miljevic/PIXSELL'
'sasa miljevic/PIXSELL'
04.11.2009.
u 08:40

- Žalimo zbog raskida sa Scorijom, no razlaz ne znači i prekid suradnje za sva vremena - kaže Ivan Herak.

Četiri uzastopna poraza u prvenstvu te ispadanje iz Hrvatskog kupa presudili su Elvisu Scoriji na klupi Istre 1961. Vrijeme će pokazati je li problem bio isključivo u njemu ili dio odgovornosti snose i druge klupske strukture. Prije svega, riječ je o kvaliteti igrača.

Domaćini u gostima

No, ne treba zaboraviti činjenicu kako su Verudeži u ovo prvenstvo ušli bez svojeg stadiona te su suparnicima bili domaćin na Kantridi, što je uveliko utjecalo na rezultate, a posljedično i na ozračje u momčadi. Nekoliko negativnih rezultata te grcanje na samom dnu prvenstvene ljestvice, najprije su izazvali reakciju navijačke skupine Demona, koja je prva zatražila da Elvis Scoria odstupi.

Klupska je uprava nakon, sporazumnog i prijateljskog, raskida ugovora sa Scorijom pričekala s uzimanjem novog trenera te klupu prepustila Scorijinu pomoćniku Valdiju Šumbercu. Dopredsjednik kluba Ivan Herak kaže kako se očekuje da će se do kraja tjedna potpisati novi sponzorski ugovor, nakon čega će se zaposliti novi trener.

U kuloarima se najglasnije spominju Milivoj Bračun, Ilija Lončarević i Mile Petković. Koji god preuzeo zeleno-žute, u Puli bi se trebao zadržati najmanje godinu i pol.

– Naravno da žalimo zbog takva ishoda jer je Scoria jedan od najboljih hrvatskih trenera, ali raskid ugovora ne znači i prekid suradnje za sva vremena – istaknuo je Ivan Herak.

Podsjetimo, Elvis Scoria klupu je preuzeo 2007. godine, dok je Istra 1961 igrala u 2. ligi. Scoria je tada došao u sklopu projekta revitalizacije istarskog nogometa.

Program "5x5"

Program nazvan "5x5", u čiju su se realizaciju uključili i politika i gospodarstvo, na trenutak je vratio optimizam lokalnoj sportskoj javnosti, a upravo je Elvis Scoria bio jedan od stupova projekta. I premda je upravo on najuspješniji istarski trener, koji u svojem životopisu ima povijesni uspjeh – finale Hrvatskog nogometnog kupa, i to s drugoligaškom momčadi Uljanika (današnja Istra 1961) u sezoni 2002./03., ovaj put nije uspio.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
darkobbb
18:51 06.11.2009.

hahahahaha ilija dobar vic taj je najveca nogometna neznalica u citavoj hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije