Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Boston sjajnom obranom zaustavio LeBrona Jamesa i Cleveland

Boston - Cleveland
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
14.05.2018.
u 07:30

Boston je odličnom obranom Cavsima onemogućio lake koševe iz reketa, često prisiljavajući LeBrona Jamesa na teške šuteve

Košarkaši Bostona pobijedili su Cleveland sa 108-83 (61-35) u prvoj utakmici finala Istočne konferencije u doigravanju za NBA prvaka, koja je u nedjelju odigrana u TD Gardenu. 

U sjajno organiziranoj momčadi pod vodstvom trenera Brada Stevensa zasluge za uvjerljivu pobjedu podijelili su najbolji strijelac Celticsa Jaylen Brown s 23 koša, krilni centar Marcus Morris koji je ubacio 21 poen uz 10 skokova, a pritom odradio i sjajan obrambeni posao na LeBronu Jamesu, pri čemu je imao svesrdnu pomoć od Ala Horforda koji je dvoboj završio s 20 koševa, šutirajući iz igre 8/10, uz šest asistencija i četiri skoka. Nikako ne treba zanemariti 16 koševa i šest skokova novaka Jaysona Tatuma.

Boston - Cleveland
1/11

Boston je odličnom obranom Cavsima onemogućio lake koševe iz reketa, često prisiljavajući LeBrona Jamesa na teške šuteve, pa je vođa Clevelanda završio utakmicu sa samo 15 koševa uz šut 5/16, a tome je dodao devet asistencija i sedam skokova. Najbolji strijelac gostujuće momčadi bio je Kevin Love sa 17 poena.

Trener gostujuće momčadi Tyronn Lue u završnici utakmice, kad je pobjednik već bio odlučen, dao je priliku u mladom hrvatskom centru Anti Žižiću, koji je u tri minute na parketu skupio dva skoka i jednom asistirao, a nije se upisao među strijelce jer je promašio oba slobodna bacanja koja je izborio.

Cleveland je na početku utakmice poveo 7-4 na što je Boston odgovorio serijom 17-0, a već nakon prve četvrtine Celticsi su imali +18 (36-18). Na poluvremenu je bilo +26 (61-35) za domaću momčad koja je Cavalierse ostavila na samo 35 koševa u prve 24 minute utakmice.

Cleveland je pokazao nešto veću preciznost u trećoj četvrtini i završnim košem Jeffa Greena prepolovili su najveći zaostatak s 28 na samo 14 poena (78-64).

No, u početnih 68 sekundi posljednje četvrtine Boston je napravio seriju 7-0 i ponovno otišao na više od 20 koševa prednosti (85-64), što je bilo dovoljno za slamanje otpora i gašenje nade gostujućim košarkašima da bi mogli napraviti veliki preokret. Na 7:09 minuta prije kraja, kad je Terry Rozier položio za 96-68 i LeBron James je preselio na klupu te se više nije vraćao u igru.

Ovom pobjedom Boston je zaustavio niz Clevelanda, koji je imao pet uzastopnih trijumfa u ovogodišnjem doigravanju. Niz su započeli pobjedom u sedmoj utakmici prvog kruga protiv Indiane, a nastavili u seriji protiv Toronta, koju su završili s 4-0. Celticsi su pokazali da će biti vrlo tvrd i teško lomljiv orah za Cavse i LeBrona Jamesa koji pokušava osmu godinu zaredom odvesti svoju momčad do velikog NBA finala. 

Druga utakmica finala Istočne konferencije na rasporedu je u noći s utorka na srijedu, od 2 sata i  30 minuta po hrvatskom vremenu, a Boston je opet domaćin.

U noći s ponedjeljka na utorak (3 sata iza ponoći) u Houstonu počinje finalna serija u Zapadnoj konferenciji, u kojoj će domaći Rocketsi, momčad s najboljim učinkom u osnovnom dijelu sezone, pokušati spriječiti aktualne prvake Golden State Warriorse na putu prema četvrtom uzastopnom NBA finalu.

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
10:03 14.05.2018.

boston ide prema finalu

NO
nostradamus11
10:45 14.05.2018.

ovo je momcadska igra i zato cleveland tu nema sto traziti..boston forever

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije