Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAL - BORUSSIA 2:0

Borussia ipak u finalu LP nakon drame na Santiago Bernabeuu!

Real Borussia (1)
Foto: DPA/Pixsell
1/15
30.04.2013.
u 19:45

U 82. minuti susreta, nakon dugog mučenja, Real je došao do pogotka preko Benzeme, a onda je u 88. zabio i Ramos!

Madriđani mogu plakati, razbijati glavu i čupati kosu - čudo na Bernabeuu nije se dogodilo, a bili su tako blizu! U uzvratu polufinala Lige prvaka pobijedili su Borussiju Dortmund 2:0 pogocima u posljednjim minutama susretan, no Nijemci će na londonsku završnicu zahvaljujući 4:1 pobjedi iz prvog susreta. 

>> Modrić među najboljima u Realu: Davao je napadačku injekciju

>> Uplakani Ramos: Da smo barem ovako igrali u Dortmundu

Festival promašaja imali su Mourinhovi izabranici u prvom poluvremenu - u prvih 15 minuta svoje šanse su prokockali Higuain, Di Maria i Ronaldo. Krenuli su furiozno, stisnuli goste u njihov šesnaesterac, izgarali, ali nije išlo. Veliki doprinos tome imao je i gostujući vratar Weidenfeller koji je u više navrata sjajno reagirao i spasio si mrežu. Nakon pola sata igre entuzijazam je domaćina pomalo okopnuo, Dortmunđani su primirili igru, počeli i oni napadati, no jalovo. 
Pred Lopezom, koji je sjajno odradio posao, redali su se uglavnom Reus, i četverostruki strijelac iz prve utakmice Lewandowski. No, najbolje što je Poljak napravio bila je prečka u 50. minuti. 

Velika se bitka vodila na sredini terena, gdje je u paru s Alonsom ordinirao Luka Modrić koji je u 90 minuta odradio više nego solidan posao. Dodavao je, nudio se, trudio, no jednostavno nije išlo iako su Realovci pokazali sasvim drugo lice u usporedbi s onim od prošlog tjedna. 
I kad je većina od 80 tisuća navijača na Bernabeuu digla ruke da će uopće doći do počasnog gola - potpuna ludnica! U 83. minuti susreta, s desne strane prizemnu loptu na 5-6 metara poslao je Mesut Özil, a Karim Benzema glatko ju plasirao u gol! Nastala je potpuna euforija,  lao da imaju još barem 20 minuta igre, Mourinhovi izabranici još jače su se "nabrijali". Urodilo je to plodom pet minuta kasnije kada se u strijelce upisao Ramos! Benzema je na desnoj strani na osam metara uhvatio loptu na gol liniji, vratio na pet gdje Realov branič zakucava za 2:0!

Kloppova momčad je potpuno potonula, demoralizirala se, opasno visjela narednih minuta, a sudac je odredio da će se igrati dugih pet minuta produžetka. Da je bilo još pet, na Wembley bi putovao Real.

Ovako, Borussia igra svoje prvo finale nakon 16 godina, a Real je pak postao prva momčad u povijesti koja je izbačena u tri uzastopna polufinala Lige prvaka. 

>> Navijači žele Modrića u prvoj postavi protiv Borussije

>> Mourinho: Ovo je Realova utakmica desetljeća

>> Mourinho: Ja sam kriv ako Real ne prođe u finale

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije