Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Kutanjac

Borna ima kapacitet igrati s najvećima na velikoj sceni

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
19.03.2018.
u 19:27

– Odigrao je odličan turnir, pobijedio s lakoćom neke sjajne igrače u ranoj fazi što mu je podiglo razinu samopouzdanja.

Borna Ćorić dugo će se sjećati polufinalnog susreta na ATP turniru Master serije 1000 u Indian Wellsu protiv Federera. Dobio je meč protiv prvog igrača svijeta, imao je 7:5 i dvije lopte za 5:3 u drugom setu.

– Igrao sam odlično, bio sam jako blizu, jedino nisam iskoristio sve prilike. Ne mislim da sam učinio nešto krivo, napadao sam, koristio svoje prilike, on je jednostavno bio bolji igrač u tim trenucima. Nikad ne znaš što od njega možeš očekivati. Ne znaš što će sljedeće odigrati, s kakvom rotacijom, pod kakvim kutom. To je potpuno druga razina – rekao je Borna.

Ovo je početak nečeg velikog

S pohvalama na račun našeg tenisača nije zaostajao ni Federer.

– Odigrao je odličan turnir, pobijedio s lakoćom neke sjajne igrače u ranoj fazi što mu je podiglo razinu samopouzdanja. Potom je pobijedio i u nekim tijesnim mečevima, osim ovog u polufinalu. No, to je u redu. Mislim da mnogo toga može izvući iz ovog meča i iz cijelog tjedna te gledati prema budućnosti – istaknuo je svjetski broj jedan.

A Federer kao da uživa pobjeđivati hrvatske igrače, još tamo od juniorskih dana. Prvi turnir koji je Federer osvojio bio je u talijanskom Pratu. Imao je 16 godina, a u finalu je sa 6:4, 6:0 svladao našeg Luku Kutanjca. Među Rogerovim žrtvama u juniorskoj konkurenciji od Hrvata nije bio samo Kutanjac. Roger je dva puta svladao Lovru Zovka, po jednom Ivana Beroša, Ivana Cinkuša i Davora Grgića, jedinoga koji mu je na turniru u Italiji uspio uzeti set.

Luka Kutanjac danas je dio menadžerske agencije Ivana Ljubičića Sporting Advantage Monaco u kojoj je, među ostalim, i Borna Ćorić. Luka je danas trener ukrajinskog čuda, 15-godišnje Marte Kostjuk koja je na Australian Openu ove sezone došla do trećeg kola.

– Vidi se kod Borne veliki napredak u igri. Ponašanje na terenu potpuno mu je drukčije od prijašnjeg. Puno je mirniji, ne živcira se više kad napravi pogrešku. Ne smetaju mu više tako padovi u igri. Igrački sjajno izgleda, čak i tehnički. Udarci su mu sve bolji – istaknuo je Luka Kutanjac.

Otkud takva promjena u kratkom vremenu, tko je zaslužan za sve ove dobre stvari?

– Sigurno da velike zasluge imaju njegovi novi treneri Ricardo Piatti i Kristijan Schneider. Tu je i Ivan Ljubičić koji sigurno pomaže savjetima, a o Borni se brine i kondicijski trener Dalibor Širola kojeg je odnedavno angažirao i nogometni klub Udinese. Jedan dobar dio ovog stožera prije je radio s Milošem Raonićem. Jasno, i Borna je sam zaslužan za dobre igre. On je taj koji je želio promjene u prosincu prošle godine. Nadam se da je ovo samo početak nečeg puno većeg – istaknuo je Kutanjac.

Nema govora o umoru

Može li Borna ovakav tjedan ponoviti u Miamiju?

– Teško je reći. Tamo će biti sasvim drukčiji uvjeti. Veća je vlaga u zraku, puno je toplije nego u Indian Wellsu. Vremenska je razlika plus tri u odnosu na Indian Wells. Zbog veće vlage teren će biti puno sporiji. Sada će ga svi suparnici drukčije gledati – kaže Kutanjac.

Umor?

– Mislim da je Borna spreman odigrati dva ovakva turnira zaredom. Drži ga adrenalin – zaključio je Kutanjac koji trenutačno u Zagrebu priprema mladu Ukrajinku za nove izazove.

Bornu je ovaj tjedan pomno pratio i Ivica Ančić, njegov bivši trener koji je to bio od studenog 2016. do srpnja 2017.

– Drago mi je zbog njega da trenutačno postiže sjajne rezultate. U vrijeme kad sam radio s njim dobro sam ga upoznao i jako dobro znam koliko je predan tenisu, koliko voli taj sport. Nisam ga dugo gledao, a ono što sam primijetio je da igra puno agresivnije nego prije i puno bolje servira. A to kako je odigrao, mene nije puno iznenadilo. Jer, Borna ima taj kapacitet da može jako dobro igrati na najvećim turnirima – rekao je Ivica Ančić. 

Komentara 2

80
8.000 eura, 8.000 eura!
01:17 20.03.2018.

Kakva šlampavost Večernjeg?! Piše da je Borna dobio meč????

IB
ibiza
21:49 20.03.2018.

pa zo betreba te ni objavljivati, to ptica na grani vidi i zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije