Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borna barišić:

Slavonac sam, ali odavno nisam na kulenu i šunki

Borna Barišić
Foto: GNK Dinamo
17.06.2015.
u 11:00

'Živjeli smo u problemima, a ovdje su igrači nasmiješeni, bez financijskih briga.'

Iako su mu samo 22 godine, Borna Barišić u nogama ima 50-ak odigranih prvoligaških utakmica. Plavi već dulje traže konkurenciju Josipu Pivariću na lijevom beku i našli su je u Borni Barišiću.

I prije je trebao doći u Dinamo, no bunili su se navijači Osijeka, nisu željeli da ide u Dinamo pa je taj prvi pokušaj propao. Onda je ipak nekoliko kola prije kraja nedavno završenog prvenstva posao dogovoren i Barišić se pojavio na pripremama momčadi Zorana Mamića.

Proučavao sam Dinamo

– Preselio sam se, tu sam blizu maksimirskog stadiona, trebaju mi tri minute autom. Sam sam ovdje, ali dolazit će mi roditelji, bili su već jednom – kazao je Borna koji ima i mlađeg brata.

– On studira, kao klinac je igrao, ali je zaključio da je lakše učiti nego trenirati i baviti se nogometom.

Kako će Slavonac bez slavonske hrane, šunke, kulena i kulenovih seka?

– Ha-ha, i dečki u svlačionici su me pitali kako mi je bez slavonske hrane. No odavno sam naviknuo da to nije dobro za mene, profesionalac sam, tako se ponašam i s prehranom.

Dinamova je momčad, pogotovu sad kad su pripreme, cijeli dan na stadionu. Je li se teško prilagoditi drukčijem režimu?

– Ovdje je sve puno drukčije, profesionalizam na visokoj razini. Od toga da smo na stadionu cijeli dan pa do soba u klupskom hotelu, uvjeta rada, treninga, prehrane, suplemenata... Sve je na top-razini, sve je drukčije, ali u dobrom smislu, a na bolje se lako naviknuti.

Jeste li više proučavali Dinamo nakon što je bilo jasno da ćete se preseliti u Maksimir?

– Iskreno, jesam. Analizirao sam igru, hvatao što se i kako igra – kaže Barišić koji je igrao i krilo i stopera u mlađim kategorijama, ali već je dugo isključivo lijevi bek.

Kao i Pivarić i Musa.

– Koliko sam ih upoznao, odlični su dečki i igrači. Normalno je da u klubu kakav je Dinamo mora biti konkurencije. Tjera te da radiš, a tko će se izboriti, vidjet ćemo. K tome, ima i puno utakmica.

Teško je kad nemaš za stan

Osijek se dvije godine borio za ostanak, što je u toj borbi bilo najteže?

– To što je svaka utakmica bila pod velikim pritiskom, uvijek smo se početku sezone nadali da će biti bolje, a onda bismo se na kraju borili za goli život. Nije lako igrati pod pritiskom, lakše je igrati kad ga nema. Taj pritisak rezultata bio je najteži.

Prevarili ste se ako mislite da je u Dinamu lakše, i ovdje je svaka utakmica pritisak, mora se svaku pobijediti i k tome odlično igrati.

– Uh, istina. Ali neka, navikao sam na pritisak u Osijeku pa ću se i ovdje prilagoditi, ja sam prilagodljiv tip.

Gdje vidite Dinamo u Europi?

– Zna se da nam je Europa cilj, Liga prvaka ili Europska liga, ali bit ćemo tamo. Ne bih prognozirao koliko ćemo napraviti, prekratko sam ovdje. Dinamo sam vidio, igrao protiv njega i to je daleko najbolja naša momčad. Pokazala je to i utakmica s Rijekom na kraju, vidjelo da je Dinamo daleko bolji. Pa nama je u Osijeku utakmica s Dinamom uvijek bila najlakša, ako nešto uzmeš, super, ako ne, nikome ništa.

Što Osijeku slijedi ove godine?

– Dosta igrača im je otišlo, desetak. I bit će im teško, moraju se pojačati, a kako će to uspjeti, ne bih znao. Volio bih da se Osijek s nama bori za naslov, ali teško je to očekivati.

U Osijeku ni plaće nisu bile redovne, kako je raditi i živjeti u takvim okolnostima?

– Teško. Sad gledam u svlačionici Dinama, dečki su veseli, razigrani, spremni na šalu jer ne moraju kao u Osijeku razmišljati o financijama. Plaća je kasnila i po nekoliko mjeseci pa dečki nisu imali ni za stan. To utječe i na trening i na utakmice. To je velika razlika na koju ću se lako prilagoditi – zaključio je ovaj simpatični Slavonac kojeg sad čeka bitka za poziciju u momčadi. Željeni je transfer ostvario, sa 22 godine dobio je veliku priliku.

>>Dinamo bez stranih nogometaša ne bi bio prvak, ali Rijeka zato bi

Foto: Alcatel

Komentara 2

DI
dinamojavolim1
11:34 17.06.2015.

borna dobrodosao u dinamo sretno

Avatar Titanov sin
Titanov sin
13:13 17.06.2015.

Sretno , konačno konkurencija za Pivarića , Taravela je puno puta bilo smiješno gledati na toj poziciji što ne znaći da nije dobar stoper .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije