Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ante ćorić

Bomba sa sjevera! Varaždin dovodi bivšeg najvećeg talenta HNL-a kojem su tepali da je novi Modrić?

Zagreb: Golom Gabrijela Bobana, Osijek je na Maksimiru pobijedio Dinamo
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/8
29.07.2023.
u 20:43

Nedavno se spominjao njegov povratak u Hrvatsku, navodno su ga zvali Rijeka i Hajduk. No, rekao je da, ako se vrati u Hrvatsku, da to može biti samo Dinamo. Je li došlo do preokreta doznat ćemo u danima koji slijede.

Varaždin koji je prošle godine stigao ponovno u najviši rang hrvatskog nogometa, ondje se održao i kreće u još jednu sezonu HNL-a, no kako se šuška spremaju se ozbiljna pojačanja. Klub radi kako na izlaznim, tako i na ulaznim transferima. Podsjetimo, klub sa sjevera napustio je vratar Oliver Zelenika koji je potpisao za berlinsku Herthu.

No, na stadionu Varteksa stigli su i brojni skauti i menadžeri, a pregovori s klubom su u punom jeku. Kadrovska križaljka i dalje traje, a kako doznaje 24sata, čelnici kluba su uzeli kemijsku i u dio s uputom 'kapitalac' upisali dobro poznato ime s hrvatskih travnjaka.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Šuškalo se o tome da se sprema nešto veliko, sve se to držalo u tajnosti, a prema informacijama 24sata će momčad Marija Kovačevića pojačati svojevremeno ponajveći hrvatski talent Ante Ćorić (26). Iako posljednjih godinu dana nije nastupio u službenoj utakmici, dobro se pamti njegov odlazak iz zagrebačkog Dinama put talijanskog velikana Rome u lipnju 2018. godine za šest milijuna eura.

Ante Ćorić debitirao je za hrvatsku reprezentaciju u svibnju 2016. u minimalnoj pobjedi protiv Moldavije. Trebao je to biti tek početak za tada veliku nadu Dinama i hrvatskog nogometa, no danas 26-godišnji veznjak u kockastom je dresu zaigrao još samo triput, a posljednje minute imao u susretu s Estonijom koji se igrao nepunih 12 mjeseci kasnije. U ljeto 2018. Maksimir je zamijenio Romom u šest milijuna eura vrijednom transferu, koji je, kako će se kasnije uspostaviti, bio veliki promašaj. Njegova je karijera nakon toga krenula stramputicom.

POVEZANI ČLANCI:

Ćorić je nestao s radara, izgubio se na nogometnoj karti, selio s posudbe na posudbu, a za Vučicu, čiji je i danas formalno član, odigrao tri utakmice. Odnosno, ukupno 48 minuta. Zlatko Dalić, jasno, nije ga zvao u svojem pet godina dugom mandatu na klupi vatrenih; sve minute za Hrvatsku odigrao je pod Antom Čačićem, koji ga je zvao i na Euro u Francusku, ali na kraju ostao samo veliki talent, danas daleko od ozbiljnog nogometa.

Tepali su mu da je novi Luka Modrić, a sada mu je u Rimu istekao ugovor i Jose Mourinho ne računa na njega. Zagrepčanin je tako slobodan pronaći novu sredinu. Almeria, nizozemski VVV-Venlo, Olimpija Ljubljana pa Zurich - posudbe na koje ga je redom slala Roma također nisu dale značajne rezultate. 

Nedavno se spominjao njegov povratak u Hrvatsku, navodno su ga zvali Rijeka i Hajduk. No, rekao je da, ako se vrati u Hrvatsku, da to može biti samo Dinamo. Je li došlo do preokreta doznat ćemo u danima koji slijede.

Ključne riječi

Komentara 4

JU
juma
20:51 29.07.2023.

Klub taman po mjeri za njega. Samo je pitanje kako će se uklopiti i umišlja li si još uvijek kako je velika zvijezda i da zbog talenta smije manje trenirati.?

ZA
zagi101
00:20 30.07.2023.

gdje je on od Modrića, može mu jedino nositi opremu na trening

Avatar mrIvan
mrIvan
08:11 30.07.2023.

Jedino što je sigurno da je Varaždin napravio pametan potez. Ako Antiša proigra i odigra dobru sezonu - Varaždin je na dobitku jer sigurno nije preplatio igrača koji već par godina ne igra, ako Antiša ne odigra ništa - Varaždin neće puno izgubiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije