Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S TRIBINA NA CENTAR

Bomba s Rujevice može odlučiti naslov prvaka: Već je zabio i Karoglanu i Dinamu, a može opet

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a
Foto: Ivo Cagalj /PIXSELL
1/5
01.04.2024.
u 08:00

Još jednim je fantastičnim potezom u Kranjčevićevoj dao naslutiti da isto sprema i Hajduku i Dinamu kada za to dođe vrijeme

Rijeka je prva, Kvarnerski zaljev gušta u svemu onome što se posljednjih mjeseci događa na Rujevici i oko nje. Koliko god dečki u kabini zajedno s trenerom u suštini ne vole pričati o naslovu prvaka, jasno je da se na sjeveru grada sprema nešto veliko, nešto nalik onome što je kvart s rubnih dijelova grada na Riječini već vidio prije sedan godina. Titula u sezoni kada su je svi, baš svi vidjeli ili na Maksimiru ili na Poljudu? Zašto ne, kao šamar u oči i jednima i drugima. Za slavu, za moć, za europski novac i put prema novoj, elitnoj Ligi prvaka. Lijepo to zvuči...

No dok se ne začuju zvuci šampionskih fanfara ima još posla. I te kakvog posla. Rudeš je apsolviran, mora se to podcrtati, lakše nego li se možda očekivalo. Ili je to samo strah riječkog novinara uoči utakmice... Kako god, tri gola za tri boda, a to je ono najvažnije, jedino što se u čitavoj priči broji. Važno je, dakako, bilo i to kako će završiti veliki derbi na Poljudu. Zazivao se remi, ali mnogi će dobrim opisati i ishod u kojem je Dinamo uzeo tri boda. Kao da i u Rijeci lakše prihvaćaju to da je Hajduk sada na konopcima u šampionskoj borbi...

Totaln nokaut, tuš, ippon, kako vam drago, Rijeka će Hajduku moći zadati već ove nedjelje kada se igra Jadranski derbi. Dvoboj majstora s mora bi, u slučaju Rijekine pobjede značio da bi lider prvenstva Splićanima odmaknuo za okruglih 10 bodova, sedam kola prije kraja. Naravno da matematički još ništa ne bi bilo gotovo, ali momčad Željka Sopića bi time zadala smrtonosan udarac u maločas spomenutom ringu u kojem se pretendenti bore za naslov prvaka.

Jedan od ključnih igrača Rijeke ovoga časa, onaj koji uvijek terenom trči sa štitom, a nikada na njemu je Lindon Selahi. Zabio je Karoglanovoj Istri u onom ljetošnjem demoliranju (6:0) na Rujevici, a ondje je jesenas pogodio i u jesenskom remiju (2:2) s Dinamom. No, gol Hajduku na Poljudu, kao i ovaj zadnji protiv Rudeša mnogo su pamtljiviji, dojmljiviji, a možda i rezultatski važniji. Poljud je u 20. kolu utišao bombetinom koja odzvanja i danas za veliki preokret, a Rudešu je zabio na jednako lijep, efektan način za konačnih 3:0.

Foto: SofaScore

Statistika: SofaScore za Večernji list

Selahi je neko vrijeme, točnije na zadnja dva kola jesenskog dijela prvenstva bio izvan kadra za utakmice. Poznata je njegova situacija s produljenjem suradnje koja se odmaknula skroz do početka siječnja, već po ulasku u zadnjih šest mjeseci prošlog ugovora. Novi je potpisan do ljeta 2025. godine, a odmah nakon što se razriješila trakavica koja je predugo trajala, Selahi je ponovno krenuo pokazati tko je i od čega je sazdan. Ovaj je 25-godišnji veznjak rodom belgijskog Namura možda i najbolja "šestica" HNL-a. Njegova borba za svaku loptu je bespoštedna, a riječkog "terijera" u sredini terena krase i zavidne tehničke sposobnosti. 

Njegova treća sezona u riječkom dresu mogla bi se završiti na trijumfalan način. Trofejem, prvenstvenim, Kupom, možda i oba. A onda će, kako je sam rekao u nedavnom intervjuu za Večernji, ganjati mjesto u reprezentaciji Albanije na Euru u Njemačkoj. Tamo bi ga čekala i Hrvatska, moćna Hrvatska s Modrićem, Brozovićem i Kovačićem u sredini terena. Budite sigurni, Selahi se u tim dvobojima sa svjetskim klasama isto neće predavati bez opake borbe.

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a
1/10
Ključne riječi

Komentara 1

PO
podanak
08:32 01.04.2024.

Članak je prepun gramatičkih pogrešaka. Dajte posao pismenima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije