Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.06.2014. u 01:25

Ako Ivan Rakitić i Luka Modrić mogu pružiti najviše ako su konstantno uz loptu i dijele je drugima, zašto im to oduzimati?

Luka Modrić je nakon poraza izjavio da moramo izvući pouke i okrenuti se budućnosti koja je dobra jer imamo puno mladih kvalitetnih igrača, što je istina. Teško da se išta bolje može reći.

Imamo sjajne pojedince i boli spoznaja da se od njih ne može izvući maksimum. Možda su Rakitić i Modrić mogli pružiti više da se igralo na neki drugi način, možda je Rebić imao mjesto u prvoj ekipi od početka, a Olić je trebao ulaziti s klupe. Možda Pletikosa više nema refleks kao nekad i možda je Srna izgubio magični udarac, ubačaj i trk kakav je imao...

Mnogo je možda u ovoj priči, ali kad ih se toliko pojavi, jasno je da nešto ne valja. Stoga prvo treba vidjeti tko je dao svoje za reprezentaciju, ali poručiti im potom to sve u četiri oka i dopustiti da se oproste sami dostojanstveno. Nakon toga treba vidjeti kakvim talentima baratamo i dati im adekvatnu poziciju, a ne gušiti njihov dar taktičkim zamislima koje se na kraju pokažu kao neuspješni eksperiment.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Ako Ivan Rakitić i Luka Modrić mogu pružiti najviše ako su konstantno uz loptu i dijele je drugima, zašto im to oduzimati? Da, izbornik će reći da on odlučuje i donosi odluke, no trebalo bi mu biti jasno da je pogriješio u žrtvovanju takvih rasnih veznih igrača, kakve dugo nismo imali. Njima treba dati slobodu, dopustiti da igraju, a ne se koncentrirati samo na igru preko krila. Ne, igra preko krila trebala bi biti alternativa.

Za budućnost ne trebamo strahovati, samo je trebamo oblikovati na pravi način. Kovačić, Rebić, Močinić, Lovren i Vrsaljko tek nam moraju reći što mogu, a tu je i Halilovićeva generacija, trajat će još jedno dulje vrijeme Modrić, Rakitić, Mandžukić i Perišić. Dajmo im da se razviju, neka ne budu sputani jer nečiji ego ne može podnijeti savjet ili dobronamjernu kritiku.

U ovom nastupu Hrvatske u Brazilu vidjelo se da svi žele isto pobjede. I ako svi vide da nešto nije smisleno ili da je nedorečeno, zašto kao odgovor pronalaziti nešto još manje smisleno i nedorečenije? Izbornik Kovač mora prespavati, pogledati prema naprijed i shvatiti kakav skup talenata ima u svojim rukama, a potom im dati da dišu i pruže najbolje od sebe.

>> 'Meksiko je bio bolji, dali smo svoj maksimum i više nije bilo moguće'

Komentara 55

HR
hr76
01:49 24.06.2014.

Niko je majstor, kao igrač, no kao trener mora još puuuuno učiti. Ovo je bilo loše Niko. A ti si kriv,

MI
mirsaanjac
01:45 24.06.2014.

Samo slijepac moze pozvati Pranjica u repku. Pletikosa je vec odavno trebao odleprsati. Olicu je vrijeme da ode u mirovinu .Sammir i Dudu nisu dobili pravu priliku. Na osnovu cega je pozvan Jelavic ? Vrsaljko je bolji na desnom branicu od Srne. Pozivanje Badelja je u najmanju ruku smijesno. Potuno pogresna taktika sto se tice Rakitica i Modrica......ma mnogo toga nije stimalo

OD
otac_domovine
02:05 24.06.2014.

Ovo je najbolji komentar koji sam ikada pročitao nakon utakmice. Mi kopiramo igru Bayerna, a umjesto Robena i Riberya imamo Vrsaljka, Srnu i Pranjića. U vezi imamo najboljeg igrača eurolige, Seville i jednog od najboljih asistenata u svijetu, a on igra zadnjeg veznog (danas i libera u više navrata). Imaš Modrića, ali mu ne daš loptu, a kad mu i daš najbliži igrač je na 30 metara. Staviš Pranjića kao srednjeg veznog i pola utakmice igraš sa 4 napadača. U vrhunskoj konkurenciji loših taktika na svjetskim i europskim prvenstvima ova je uspjela nadmašiti čak i čuvenih 7-8 stopera Otta Barića i Mirka Jozića. Oni barem nisu imali igrače za kojima se pola Europe otimalo. Kovač je imao nikada bolju reprezentaciju, ali zbog taktičkih eksperimenata i kopiranja potpuno drugačijih momčadi od naše moramo čekati nove četiri godine. Tko zna tko će tada biti ozlijeđen, van forme i slično. Ovo je bila prilika nad prilikama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije