Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Schumacherov povratak

''Bojim sijede, ali se u bolidu osjećam kao dijete''

Michael Schumacher
AFP
03.02.2010.
u 10:21

- Teško mi je gledati Ferrarijev crveni bolid, a da ne sjedim u njemu. Dio mog srca uvijek će biti crvene boje - priznaje povratnik u F1.

Pecanje pred kućom na ženevskom jezeru, šetanje pasa i vikend-utakmice na desnom boku švicarskog drugoligaša Echichensa nisu bili umirovljenički dani kakve je zamislio Michael Schumacher (41).

- Kosa mi je počela sijediti, morao sam se početi bojiti. Srećom, vid je dobar, još ne trebam naočale - kaže sedmerostruki umirovljeni prvak.

Treći na testiranju

Odrezak od mirovine čekao je 1199 dana, a onda pokupio kacigu iz garaže, zaključao vilu od 650 četvornih metara i odjurio u Valenciju, gdje ga je na testiranju čekao bolid Mercedes GP-a.

- Kad sam sjeo za upravljač, osjećao sam se kao malo dijete s igračkom u ruci. Bilo je fantastično, kao prvi put kad sam došao 1991. godine u Formulu 1. U prvom krugu bio sam šokiran, u drugom je uzbuđenje još više raslo - kazao je nakon testiranja Nijemac.

Već nakon devet krugova testiranja dostigao je najbolje vrijeme svojega mladog timskog kolege Nice Rosberga (24), koji ima manje nastupa nego on pobjeda. Schumi je već najavio "Neću se samo voziti iza malog."
Rubens Barrichello, njegov bivši momčadski kolega (čitaj vodonoša), upozorio je Nicu Rosberga.

- Odlazi iz momčadi čim uhvatiš prvu priliku, to je jedino što ti mogu savjetovati. I budi brz.

Srce kuca za Ferrari

Bolid je testirao i Felipe Massa, koji se oporavio od teške nesreće u Budimpešti prošle godine.

- Čudno mi je bilo vidjeti moj stari, crveni bolid na stazi kraj mene, a da nisam unutra. No lijepo se bilo vidjeti sa starom ekipom iz Ferrarija. Dio mog srca uvijek će biti crvene boje.

Schumacherov povratak komentirao je i playboy i multimilijarder Flavio Briatore koji je zbog namještanja pod suspenzijom.

- Ako Michael ne bude konkurentan, to će biti katastrofa. Nije problem samo što mu je 41 godina, već i što je tri godine vozio samo osobne automobile. A ne postaje se sve brži bojeći sijede kod kuće - kazao je Talijan.

Do prve utrke u Bahreinu ostala su još 38 dana, zle jezike već je utišao pokazavši da se nije samo vratio, već je i brz kao nekad. No vrijeme nije na njegovoj strani. Želi li osvojiti novi naslov, uz pilote vodit će utrku i s vremenom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije