Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska u Opatiji s tri NBA oslonca

Bojan: Dođite vidjeti Zubca, on će biti važan igrač Hrvatske

košarka
Foto: Dražen Brajdić
1/4
21.06.2018.
u 14:48

Bogdanović: Dođite nas podržati, lani smo se ovdje u Opatiji skoro potukli sa Slovencima

Izabranici Dražena Anzulovića imat će u ovaj petak u Opatiji (20 sati) jedinu službenu provjeru za dvije kvalifikacijske utakmice za SP koje im slijede, a to su Italija u Trstu (28. lipnja) i Rumunjska u Cluju (1. srpnja).

Suparnik hrvatskim košarkašima bit će, trenerski predvođena Duškom Vujoševićem, reprezentacija BiH za koju izbornik Anzulović ističe da je primjeren sparing-partner njegovoj vrsti:

- Unatoč tome što selekcija BiH ima dosta otkaza (op.p. nema Nurkića, Muse, Stipanovića, Gordića...), oni igraju prilično agresivno i bit će to za publiku zanimljiva utakmica. Naša zatvorena utakmica, igrana u utorak, bila nam je vrlo korisna. Moj prijedlog kolegi Vujoševiću je da možemo uvoditi sve igrače koje imamo na okupu, a mi ih sada imamo 15.

Govorio je Anzulović i o tome što narednih dana čeka njega i njegove dečke:

- Čekaju nas dvije izuzetno važne, možda i presudne utakmice i mi smo svjesni te situacije. Isto tako smo svjesni da u ovako kratkom vremenu moramo učiniti što više da naša tri NBA igrača uklopimo što bolje u ono što smo mi s ostalih igračima radili od 11. lipnja. Cilj je dostići razinu igre koja će biti dovoljna da idemo na pobjede u Trstu i Cluju, no pobjeda se ne ostvaruje riječima već ozbiljnim radom, ali i uz ponešto sreće. A da bi izazvali sreću, da bi ona bila uz nas, mi je moramo svojim odnosom zaslužiti.

Osim izbornika, na pripremnu utakmicu sa BiH, gledatelje su pozvala i sva trojica odazvalih hrvatskih NBA igrača - Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac - u čije ime je novi kapetan reprezentacije Bogdanović kazao:

- U kvalifikacijama nismo u zavidnoj situaciji, no imamo priliku da se vratimo u bolju poziciju za odlazak na SP. Inače, u istoj ovoj dvorani lani smo igrali dvije vrlo dobre utakmice, a ona protiv Slovenije bila je čak i na rubu tuče. Ove godine ljudi će imati priliku vidjeti reprezentativni debi Ivice Zubca. A on će biti važan kotač reprezentacije u godinama koje dolaze.

Za razliku od prošlog ljeta, Zubac je ove godine dobio dozvolu LA Lakersa:

- Igrao sam dva ljeta Ljetnu ligu i to je bilo dovoljno. Uostalom, ja sam im kazao da želim igrati za reprezentaciju. Nisu tada bili najsretniji, ali su shvatili da moram igrati neke utakmice ovo ljeto. Meni je uvijek bila čast igrati za Hrvatsku i sretan sam što to ovo ljeto mogu. Bez obzira što nemam puno NBA minuta, ja sam dosta igrao u razvojnoj ligi i u dobroj sam formi.

Osim što se raduje Zubcu, kapetan Bogdanović se raduje i utakmicama:

- Premda se u NBA ligi igra jako puno i često, nakon sezone ima i dosta odmora. Ja sam već više od mjesec dana bez utakmica pa sam ih se i poželio, baš kao i suigrača iz reprezentacije koje rado vidim svake godine.

Poput Bojana, bez obzira na napornu sezonu, i Šarić je kazao da mu već nedostaju utakmice. Kada je pak svom talijanskom suigraču Marcu Belinelliju kazao da će ovo ljeto igrati za reprezentaciju u kvalifikacijama za SP, čuo je sljedeće:

- Kazao mi je da ja nisam normalan i da on sigurno neće igrati. Ja sam mu rekao da je to tako kod nas i da se za reprezentaciju mora igrati.

Osim Belinellija, Šarić je u Sixersima igrao uz društvu još četvorice internacionalaca (Kamerunac Embiid, Austrlac Simmons, Turčin Iljasova, Francuz Luwawu-Cabarot) što mu je, zapravo, godilo:

- Mi koji smo došli igrati košarku na drugi kontinent jedni smo drugima veća podrška, no i naši Amerikanci spremni su pomoći.

A Dario je pak spreman pomoći da se Hrvatska plasira na SP u Kini 2019.

- Bez SP-a nema niti olimpijskih igara, a ja želim biti u Tokiju pa i zbog toga imam veliku motivaciju. Premda bi za mene osobno bilo možda i bolje da sam koje reprezentativno ljeto propustio, da sam radio na sebi, kod mene još uvijek postoji taj reprezentativni elan.

Slično razmišlja i kapetan Bogdanović:

- Nadam se da će mi reprezentacija dati dodatni poticaj da radim još više i da u svoj NBA klub dođem što spremniji.

Sve oni mogli bi i narednih godina biti gosti Opatije jer je Hrvatski košarkaški savez jučer s ovim gradom potpisao ugovor od četverogodišnjoj suradnji.

- Opatija je još za vrijeme Austro-Ugarske bila poznata po sportskim događajima, a mi smo dočekali i taj dan da postanemo kampom za pripreme naših nacionalnih košarkaških selekcija. Imamo potrebnu infrastrukturu, a u sve su se uključili i naši hotelijeri pa ćemo činiti sve da se košarkaši kod nas ugodno osjećaju - istaknuo je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Komentara 2

KR
kruti221
15:09 21.06.2018.

a sad je mladi drug zubac našel vremena za repku? LUD je onaj koji ga opet zove!!!!

DJ
djobu68
15:23 21.06.2018.

igra li i antonio vrankovic pa da se i njega pogleda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije