Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se pojačanje u vanjskoj liniji

Boesen ima top, ali nije "plot ispred vratara"

'22.01.2009., sportski centar Zatika, Porec, Hrvatska - Na Svjetskom prvenstvu u rukometu odigrana je utakmica skupine D 5. kola izmedju reprezentacija Danske i Norveske. Na slici Boesen Lasse. Photo:
'Marko Prpic/Vecernji list'
26.11.2009.
u 12:12

U traženju pojačanja ograničavajuće su činjenice što se može dovesti igrač koji ove sezone nije igrao u Ligi prvaka, a i recesija je.

Ivano Balić, Kiril Lazarov i Tonči Valčić u šest utakmica Lige prvaka (pet ih je odigrano u gostima) u kojima su rukometaši Croatia osiguranja osvojili planiranih osam bodova bili su nositelji igre u napadu. Odlaskom Domagoja Duvnjaka i ozljedom Josipa Valčića zagrebaši su ostali na djetelini s tri lista.

Da bi u proljeće u Areni, u naumu da se dohvati drugo mjesto u skupini C, svladali Ciudad Real i Hamburg, morat će potražiti i četvrti list. Jer, Marko Kopljar i Jakov Gojun napadački još uvijek nisu dohvatili potrebnu razinu, a "ministar obrane" Denis Špoljarić o napadu premalo razmišlja. Taj je trojac oslonac obrane.

– Nedostaje nam taj četvrti bek, igrač koji bi rasteretio našu udarnu trojku i omogućio jači ritam kojim bi se lomile suparničke obrane – ističe i trener Senjanin Maglajlija.

I čelnici kluba procijenili su da moraju osnažiti vanjsku liniju, direktor Bartol Kaleb najavio je da će pojačanje biti kvalitetno, ali ne i spektakularno. Ograničavajuće su činjenice što se može dovesti samo rukometaš koji ove sezone nije igrao u Ligi prvaka, a i recesija je.

Ljetos je želja zagrebaša bio 30-godišnji Danac Lasse Boesen, pa valja očekivati da će se opet pokucati na njegova vrata. Vlasnik je europskog zlata iz 2008. i svjetske bronce iz 2007., nakon 156 reprezentativnih nastupa u Austriju neće po vlastitoj želji. Boesen je igrao u Koldingu, Portlandu i Lemgu, danas je u Flensburgu za koji je prošle sezone u Ligi prvaka postigao 40 pogodaka, ove je u devet bundesligaških utakmica bio strijelac 24 puta.

Adut za njegov dolazak u Zagreb je nastup u Ligi prvaka, upitnik nosi podatak da živi sa suprugom i djecom u Koldingu, od Flensburga udaljenom sat vožnje. I zanimljivo je, ne igra u istoimenom danskom prvaku čiji je predsjednik njegov otac. Boesen može igrati na sve tri vanjske pozicije, ima "top u ruci", ali nije "plot ispred vratara".

Njegov bi dolazak podigao razinu igre zagrebaša u napadu, ali pitanje je bi li riješio probleme u komponiranju postave jer u prvoj sedmorki stanuje samo jedan vrhunski obrambeni igrač, Tonči Valčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije