Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA PRVIH 11

Bočkaj za VL: Razgovor s Bišćanom puno mi je pomogao. Iskreno smo sjeli i porazgovarali

Zagreb: Dinamo je uvjerljivom pobjedom protiv Gorice proslavio naslov prvaka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
23.06.2023.
u 19:35

Jedan od igrača plavih koji je od prvog dana na raspolaganju Bišćanu je Petar Bočkaj, igrač koji je imao prošlu "šarenu" sezonu, igrao je, pa je bio na klupi, pa na kraju opet dobio priliku

Igrači Dinama, uostalom kao i većina naših prvoligaških igrača nisu imali previše vremena odmor. Doduše, imali su puno više slobodnih dan nego što imaju brojni reprezentativci Dinama, ali vjerojatno je i to bilo premalo. No, kako bilo, Igor Bišćan od ponedjeljka radi s plavima, s igračima koje ima na raspolaganju jer vremena baš i nema za nekadašnje pripreme koje su trajale po šest-sedam tjedana, sad vrlo brzo treba sve posložiti, pripremiti se jer sezona kreće za tri tjedna.

Vježbao sam na Kupresu

Jedan od igrača plavih koji je od prvog dana na raspolaganju Bišćanu je Petar Bočkaj, igrač koji je imao prošlu "šarenu" sezonu, igrao je, pa je bio na klupi, pa na kraju opet dobio priliku.

Jeste li se odmorili, gdje ste bili?

– Jesam, napunio sam baterije. Lijepo je nakon duge i naporne sezone barem na koji dan uživati s obitelji. Nisam se cijelu stanku odmarao, već sam se individualno pripremao na Kupresu da što spremniji dođem na početak okupljanja – kaže nam Petar Bočkaj.

Jeste li imali nekakav program rada i dok ste bili na odmoru?

– Dobili smo iz kluba plan i program tako da smo svi radili na odmoru. Preveo sam odlično vrijeme na Kupresu i evo ovim putem zahvaljujem klubu HNK Kupres '97 na gostoprimstvu.

Početak je priprema, je li teško?

– Teško je, da. Vremenski uvjeti su takvi da je teško i hodati po Zagrebu, ali navikli smo na to. Takav je život profesionalaca. Moramo odraditi pripreme što kvalitetnije kako bismo što spremniji krenuli u sezonu. Pogotovo kada znamo da odmah na početku imamo Ligu prvaka i dvije utakmice s Hajdukom.

Puno igrača fali na početku priprema, kako je raditi u tom drukčijem okruženju?

– Ma u Dinamu je to nekako već normalno. Puno je tu reprezentativaca koji dolaze nešto kasnije na pripreme. Unatoč njihovu izostanku, i dalje je svlačionica puna i atmosfera je odlična. Radimo maksimalno i svi se trudimo biti što bolji. Veselimo se jasno i dolasku naših suigrača i da što prije "polovimo konce" za početak sezone – kaže Pero.

Rekao je trener Bišćan da ste iskreno razgovarali pred kraj prošle sezone, o čemu se radilo?

– Tako je. Iskreno smo sjeli odmah prvog dana i razmijenili neka svoja razmišljanja. Što smo točno razgovarali, to ću zadržati za sebe, ali sigurno da mi je taj razgovor pomogao.

Je li imao nekakvih primjedbi za vas, je li tražio nešto posebno?

– Kao i svima ostalima… Teren je mjesto gdje moramo najviše razgovarati tako da se trudim na svakom treningu, a onda će doći i "nagrada", odnosno minutaža na utakmicama.

GALERIJA Dinamo objavio nikad viđenu fotografiju Luke Modrića

Zagreb: Dinamo je uvjerljivom pobjedom protiv Gorice proslavio naslov prvaka
1/35

Nakon tog razgovora dobili ste određenu minutažu u četiri zadnje utakmice, jeste li bili zadovoljni?

– Da, trener je nagradio moj trud i drago mi je da sam tako završio sezonu. Želim nastaviti tim putem. Kao i svaki igrač. Želiš igrati što više.

Ona majstorska asistencija lobom za Ivanušeca je bila jedan od ljepših poteza na utakmicama plavih u sezoni.

– Često se sjetim te asistencije. Jedna od ljepših, slažem se. Luka je imao fantastičnu polusezonu i drago mi je da sam malo pomogao s asistencijom, haha. Naravno da volim zabijati golove, ali također stvarno jako volim kad upišem asistenciju. Pogotovo kad cijela akcija završi lijepo kao i ta kod pogotka Luke.

Ante Čačić tvrdio je da vi niste lijevi bek, no znamo da ste Bišćanu rekli da se vidite na toj poziciji, hoćemo li vas tu gledati?

– Trener je taj koji će odlučiti gdje me najviše vidi. Ja se osjećam dobro na poziciji lijevog beka i mislim da sam imao dosta dobrih utakmica na toj poziciji. Dat ću sve od sebe da igram što više, a gdje točno, to će, ponavljam, odlučiti trener.

Dinamo će u drugom pretkolu igrati protiv boljeg iz susreta Astane i Dinamo Tbilisija, koga biste radije i zašto?

– Oba protivnika su nezgodna, ali mi smo Dinamo i gledamo samo sebe. Činjenica je da je njima sezona u tijeku i da već imaju kontinuitet utakmica dok ćemo mi biti tek na početku i još ulaziti u formu, ali to ne smije i neće biti opravdanje. Znamo svoju kvalitetu. Prva utakmica je u Zagrebu i idemo s našim navijačima napraviti što bolji rezultat kako bi onda i to daleko gostovanje bilo što lakše. Znamo koji su naši ciljevi i maksimalno smo koncentrirani na njega.

VEZANI ČLANCI:

Neka su jake utakmice na startu

U Astani se igra na umjetnoj travi, koliko je (ne) volite?

– Kao vjerojatno i svaki drugi nogometaš preferiram travu, ali što je tu je. Igrali smo već na umjetnoj travi i siguran sam da ćemo se pripremiti na nju tako da ne gledam na to kao na neki hendikep ili tako nešto.

Prije europskih ispita imate dva maksimirska sraza s Hajdukom, dosta nezgodan raspored pogotovu jer se pripremama kasnije priključuju reprezentativci?

– Kao i prošle godine, prva utakmica odmah se igra za trofej i to je sigurno velika motivacija za obje momčadi. Čak mi je i drago da imamo tako jake utakmice na početku sezone, i to na Maksimiru, jer ćemo tako lakše uloviti ritam i vidjeti gdje smo i što smo uoči prve utakmice u Ligi prvaka. Sigurno da je i velika prednost da u te prve tri utakmice igramo pred svojim navijačima koji će nam sigurno biti veliki vjetar u leđa. Što se tiče reprezentativaca, oni dolaze uskoro i siguran sam da će imati dovoljno vremena da se priključe nama i da se zajedno pripremimo što bolje za te utakmice – zaključio je Petar Bočkaj. 

 

Komentara 1

MA
MAURICIO12
22:18 23.06.2023.

Prošao kao i Kleinheisler lov za novcem... Ne igra ni jedan ni drugi... Bolje je nekada prvi u selu nego zadnji u gradu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije