Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Fife

Blatter kod Josipovića: Mala ste zemlja, ali u nogometu jako bitna

Ivo Josipović, Sepp Blatter, Davor Šuker, HNS (1)
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/7
04.12.2012.
u 18:59

"Moram istaknuti da imate izuzetnog predsjednika. Gospodin Josipović odličan je odvjetnik, skladatelj, a znam da je igrao i nogomet."

Na Pantovčaku su se uoči svečanosti obilježavanja stogodišnjice Hrvatskog nogometnog saveza u HNK susrela trojica predsjednika i petorica potpredsjednika. Predsjednik Fife Sepp Blatter izravno je iz Zračne luke Zagreb stigao u Ured predsjednika Ive Josipovića. Dopratio ga je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sa svojih pet dopredsjednika.

U polusatnom sastanku iza zatvorenih vrata razgovarali su o aktualnoj situaciji u nogometu i njegovu značenju za društvo.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam mogao primiti delegaciju Svjetske nogometne federacije predvođenu gospodinom Blatterom. Razgovor je bio vrlo zanimljiv, a moji gosti uputili su me u trenutačno stanje vezano uz nogomet. Složili smo se sa zaključkom da je nogomet aktivnost s više dimenzija, čak i da je više od sporta – kazao je predsjednik Ivo Josipović.

Visoki dužnosnici Fife i HNS-a iskoristili su vrijeme za razgovor o budućnosti najpopularnijeg sporta.

– Svi mislimo da nogomet šalje vrlo važne poruke u društvo. Naravno, tu postoje određeni problemi, koje bi trebalo riješiti. Razgovarali smo o velikim reformama koje se spremaju u svijetu nogometa. Gospoda Blatter i Šuker uputili su me u sve što će se dogoditi. Nogomet je sredstvo koje doprinosi odnosu među ljudima, jača povjerenje i dobru volju – dodao je Josipović.

Nažalost, protokol nije dopuštao pitanja, a nitko od sudionika nije spomenuo o kojim je to točno reformama riječ.

Prvi čovjek svjetske nogometne organizacije Sepp Blatter predsjedniku je darovao Fifinu zastavicu i zlatnu značku s datumom i povodom.

– Moram istaknuti da imate izuzetnog predsjednika. Gospodin Josipović odličan je odvjetnik, skladatelj, a znam da je i igrao nogomet. Iskreno, ostao sam iznenađen kada sam vidio koliko zna o nogometu i našoj organizaciji. Nogomet je u prvom redu edukacija, ali i velika strast kada igraju nacionalne reprezentacije. Zbog toga sam sretan što mogu biti ovdje u Zagrebu i čestitati stoti rođendan vašem savezu. Hrvatska je mala zemlja po broju stanovnika, ali u našem sportu igra i te kako važnu ulogu – kazao je Blatter.

Istaknuo je da Fifa ima 209 članica, a s nekoliko komplimenata počastio je i Davora Šukera.

– Vaš predsjednik Saveza također je bio svjetski prvak, igralo se tada za Jugoslaviju, ali to ne mijenja na značaju. S druge strane, dokazao se i u dresu hrvatske reprezentacije, svi se sjećamo vašeg prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu, kada ste 1998. godine u Francuskoj osvojili treće mjesto, a Davor je bio najbolji strijelac – dodao je Blatter.

Davor Šuker bio je kraći.

– Počašćeni smo što je predsjednik Fife našao vremena za dolazak na proslavu stote obljetnice HNS-a. To je velika stvar za nas. Razgovarali smo o problemima i reformama, a nadam se da će ulazak Hrvatske u Europsku uniju donijeti znatne promjene. Tada ćemo moći provesti reforme koje će sigurno doprinijeti boljitku hrvatskog nogometa – kazao je Šuker.

>>>FOTO Predsjednik Fife Sepp Blatter sletio u Zagreb!

Ključne riječi

Komentara 6

DZ
dzukaficuka
08:10 05.12.2012.

A ti Jovanovicu i dalje RASTURAJ ns Sport i Obrazovanje uz odobrenje Milanovica.

OB
-obrisani-
08:55 05.12.2012.

Što mala? Malo nas je al nas ima..

OB
-obrisani-
14:48 05.12.2012.

DUJMOVIĆ O JOSIPOVIĆU-ILITI KAKO OSTATI BEZ POSLA I dok je kamera pokazivala cijelu zemlju kako jeca od neizrecive sreće, predsjednik države, rotimovski konsterniran šutio je gotovo dva sata. A onda je u kratkom govoru dva puta spomenuo da ne smijemoo zaboraviti da smo mi činili ratne zločine! U trenutku kad i Haag šuti o tome centrala lijeve Hrvatske prekida veselje ! Traži suzdržanost! Opominje! Podsjeća! Zvjera oko sebe ne bi li pronašla odbačenu košuljicu kakve ustaške zmije! Mislite li da bi mu trebala dva sata da smisli što će reći da je na kakvom sudu oslobođen neki partizanski general za ratne zločine? Da li bi i tada izbjegao odgovor kao što je izbjegao odgovor na pitanje novinara Hrvatskog radija Zadre, da se očituje o povijesnim implikacijama presude? Da, kako da prevali preko usana činjenicu da je ovo oslobađajuća presuda Tuđmanu i njegovoj politici? Kako da prizna da je ovo međunarodna abolicija Gojku Šušku čovjeku kojeg smo medijski već poslali na izdržavanje kazne? Kako da kaže da je bilo besramno sve ove godine onako usukano, suzdržano, gotovo poluilegalno slaviti Oluju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije