Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umirio Španjolce

Blatter: Gibraltar neće biti primljen u Fifu

Sepp Blatter
AFP
19.10.2012.
u 17:06

Fifa neće prihvatiti članstvo Gibraltara jer nije neovisna država koju su priznali Ujedinjeni narodi

Fifin predsjednik Sepp Blatter izjavio je da Međunarodni nogometni savez neće u svoje članstvo primiti Gibraltar usprkos nedavnoj Uefinoj odluci da bivšu španjolsku pokrajinu koja je pod protektoratom Velike Britanije primi u privremeno članstvo.

Blatter je poslije sastanka s predsjednikom španjolskog Vrhovnog vijeća za sport Miguelom Cardenalom naglasio kako Fifa neće prihvatiti članstvo Gibraltara jer nije neovisna država koju su priznali Ujedinjeni narodi.

Gibraltar je od 1830. godine pod britanskom krunom, a želi se izboriti za samostalan status u Uefi i Fifi, prije svega kako bi mogao dobiti financijske donacije za razvoj nogometa.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DA
dario2612
19:10 19.10.2012.

nisu ni škotska i wales nezavisne države i članice ujedinjenih naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije