Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONIN AMERIKANAC

Blassingame: Lutz je pogodio kada mi je u ruke dao ključeve momčadi

'29.05.2013., KC Drazen Petrovic, Zagreb - A1 Liga za prvaka, prva utakmica finala doigravanja. KK Cibona - KK Zadar. Jerel Blassingame, Toni Prostran.  Photo: Danijel Kasap/PIXSELL'
'Danijel Kasap/PIXSELL'
03.06.2013.
u 11:12

- Odlučio sam ostati ovdje još dvije sezone jer mi je u Zagrebu lijepo - otkrio nam je Jerel

Prvi dio njegova prezimena izgovara se kao i riječ blagoslov (blessing), a u ova četiri mjeseca pokazalo se da je Jerel Blassingame uistinu bio \"blagoslov\" za Cibonu momčad. Uostalom, na primjeru Cedevite, koja je promašila u odabiru sva četiri svoja razigravača, najbolje se vidjelo koliko je za momčad važno imati \"malog generala\" na parketu. Mnogi će reći da se Cibona s njegovim dolaskom preporodila, baš kao i lani kada je stigao Zack Wright.

– Dobro je to čuti jer to znači da sam opravdao svoj dolazak u ovaj klub. Trener mi je dao ključeve momčadi i čini se da je napravio dobar potez – kazao je Jerel.

Zadranima ne dati da dišu

Premda je u prvoj zadarskoj utakmici finala doigravanja bio tek četvrti cibos po valorizaciji, Blassingame je drugoj Ciboninoj pobjedi (92:76) dao bitan pečat s koševima (21).

– Ovu je utakmicu bilo puno lakše dobiti nego potencijalnu četvrtu, odnosno drugu zadarsku. Da su nas Zadrani dobili u ovu u subotu, u četvrtu bi utakmicu ušli s puno većim samopouzdanjem jer imaju sjajnu podršku s tribina. Takvoj momčadi ne smiješ dopustiti da prodiše i sve moramo učiniti da seriju zatvorimo u trećoj.

U Poljskoj se i zaljubio

A treća se igra sutra u Draženovu domu (20 sati) i cibosi trebaju samo staviti točku na \"i\".

– Svaka je takva utakmica opasna ako podcijeniš suparnika i zato moramo igrati kao da je 0:0 jer i oni žele naslov prvaka koliko i mi.

Jerel je u Cibonu stigao krajem siječnja iz poljskog Prokoma i već je odlučio ostati još dvije godine u Zagrebu, a igrao je u karijeri u Finskoj, Švedskoj, Grčkoj, Izraelu, Ukrajini i Poljskoj. Zar mu je ponestalo globtroterskog duha?

– Imam 31 godinu i ne želim više svako ljeto mijenjati zemlje, upoznavati nove suigrače i gradove. Zagreb je lijep grad, Cibona je dobar klub koji ima ambicija idućih sezona biti još jači i zašto ne bih ostao. Osim toga, ovdje nemam problema kao što sam ih imao u svom prethodnom klubu Prokomu u kojem su mi rekli da me zbog financijskih problema više ne mogu plaćati.

No iz Poljske nije otišao praznih ruku. Ni sam.

– Nikad nisam mislio da ću igrati u Europi. Najbolje što mi se dogodilo u dosadašnjem dijelu karijere jest što sam u Poljskoj upoznao svoju djevojku. Ona je Poljakinja i ovdje je sa mnom.

>> Cibona \'razbila\' Zadar i došla na korak do naslova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije