Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skok u vis

Blanka za sreću nosi žutu kapu slavnog Dicka Fosburyja

blanka vlašić
iaaf.com
29.08.2011.
u 20:06

Hrvatska atletičarka nada se ulasku u finale unatoč problemima s ozljedama.

Koljeno i mišić su mi bolje, najviše problema trenutačno mi stvara ta Ahilova tetiva, kaže naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić koja je jučer bila Adidasova gošća. Društvo joj je pravio Dick Fosbury, otac suvremene tehnike skakanja u vis, poznatije kao leđna tehnika, flop ili fosbury.

Što vas ne boli?

– Dobro pitanje. Kako stvari trenutačno stoje, najviše problema stvara mi ta Ahilova tetiva. Koljeno i mišić su mi bolje. Kada se sjetim da sam nastupala s napuknutim mišićem, a da nisam ni znala, odmah se naježim. Sada sam koliko-toliko zdrava. Svjesna sam da bi ulazak u finale bio uspjeh. Norma je vrlo visoka, 1,95 metara. Morat ću ići na sve skokove. Dobro, propustit ću sigurno onu prvu visinu, 1,70 metara. Veliki je problem što mi dugo treba da se dobro zagrijem – rekla je Blanka, koja svaki dan odlazi na trening i dvije terapije.

Kada je pitate o ciljevima, odmahuje rukom.

– Ma koji ciljevi, koja predviđanja. To je trenutačno nemoguće – rekla je.

Uz Adidasove darove, čiji je atletski model, Blanka je dobila još jedan neobičan dar.

– Dick Fosbury darovao mi je žutu kapu. Možda je to znak sreće. Od sada ću je ovdje stalno nositi sa sobom. I na kvalifikacije – rekla je Blanka.

Valjda će je nositi i u subotnjem finalu...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije