Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovala u emisiji

Blanka Vlašić: Ovo je znak, Božju volju treba slaviti, a krunica je naše najjače oružje

Blanka Vlašić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/14
26.03.2020.
u 12:32

U emisiju se javio i fra Jozo Zovko te rekao kako ove događaje povezuje s prestankom Gospinih svakodnevnih poruka preko međugorske vidjelice Mirjane Dragičević-Soldo

U novoj emisiji ''Izdvojeno'' televizijske postaje Laudato razgovaralo se o postu i molitvi. Gosti emisije bili su vlč. Ivica Tolla, fra Jozo Zovko te proslavljena hrvatska sportašica Blanka Vlašić.

U emisiju se javio i fra Jozo Zovko te rekao kako ove događaje povezuje s prestankom Gospinih svakodnevnih poruka preko međugorske vidjelice Mirjane Dragičević-Soldo.

– Sve gledam s vjerom. Gospa nas nije došla udaljiti od Boga. Ona je došla da nam otkrije Božju blizinu. Ovo je neka vrsta kušnje, a na nama je hoćemo li je istrpjeti. Prošli smo kroz komunizam, pa i kroz Domovinski rat, ali smo dobili i svoju državu.

Taj virus pred kojim je pala medicina i farmacija, tvrdeći da nema lijeka, pokazao je da nismo gospodari povijesti i ne držimo sudbinu budućnosti u svojim rukama. Gdje je naša nada? Mi kroz ovu kušnju pandemije učimo to: moja je snaga i pouzdanje u mom Bogu. I to su Gospine poruke – rekao je fra Jozo Zovko.

Iz Splita se javila atletičarka Blanka Vlašić te posvjedočila kako provodi ovo vrijeme.

– Sigurno je da nikome nije lako. Pokušavam ne čitati vijesti koje me uznemiruju, nego samo one koje su nužne za očuvanje sigurnosti. Treniram doma, počela sam sa svakodnevnim virtualnim susretima u riječi s fra Antom Vučkovićem.

Ovo je vrijeme prilika da se obnovimo u duhu, ovo je korizma par excellence! Treba više moliti, više čitati, da se bolje može čuti Gospodina – kazala nam je Blanka.

Osvrnula se i na Olimpijske igre od kojih je odustala.

– Ne bih rekla da je to odustajanje nego prepuštanje Božjoj volji. Takvo je odustajanje zaista važno u životu. Kada Bog naglo promijeni naše planove, onda treba slaviti jer je to znak. Odustala sam od Olimpijskih igara jer smatram da nisam spremna, tako da je ta odluka mudra.

U svemu ovome važno je slati poruku nade jer ne znači da, ako je svijet stao, da je srce stalo. Ovo je u biti  velika prilika da se čini ono za što se inače nema vremena. Uz to smo prisiljeni primijetiti što je najbitnije u životu.

Malo mi fali sloboda i strah od virusa se nekako uvukao. No, trebamo se boriti protiv tog straha, a naš duhovni život ne treba patiti zbog toga. Dapače, on čak može i procvjetati. Trebamo se naučiti imati kontinuitet u molitvi. Mislim da se jedna krunica dnevno u obitelji može izmoliti. Krunica, to je naše najjače oružje – ispričala nam je Blanka.

VIDEO: Hrvatski sportaši ovih su dana nesebično pomagali

Pomoć pogođenima potresom u Zagrebu te zaraženima koronavirusom

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 – OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Komentara 16

ZL
Zlavast
14:02 26.03.2020.

A što nam preostaje, nego vjera. Vjera u ljude, u prijatelje, u znanstvenike, u sebe... u Boga.

NE
nemanatrag
17:32 26.03.2020.

Ima i od krunice jače oružje....djetelina s četiri lista.

RO
romobil
17:28 26.03.2020.

Fra Zovko......😆😆😆😆

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije