Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dijagnoza

Blanka srećom nije zaražena MRSA-om!

blanka vlašić (1)
AFP
23.05.2012.
u 08:43

Naša atletičarka zaražena je jednom od bezazlenijih bakterija stafilokoka

Da je Blanka kojim slučajem bila zaražena bakterijom MRSA (meticilin rezistentni zlatni stafilokok), njezina karijera bila bi potpuno upitna. MRSA je tip zlatnog stafilokoka koji je otporan na većinu antibiotika i ta bakterija je stalno prisutna i uzrokuje jake bolove.

– Vjerujem da je Blanka na dobrom putu oporavka i, čim je rana zarasla, znači da je opasnost prošla – rekao je dr. Zorislav Deverny, liječnik Hrvatskog atletskog saveza.

Blanka je zaražena jednom od bezazlenijih bakterija stafilokoka. Nalaze se u nosu i na koži. Napuknuta koža ili neka druga ozljeda mogu omogućiti bakterijama prodor u tjelesne obrambene sustave i prouzročiti infekciju.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar ambasadoor
ambasadoor
09:56 23.05.2012.

Sva sreca da je tako! Drzi se Blanka!

PU
paul-umpe
12:56 23.05.2012.

Molim autora ovog texta da se malo bolje informira o MRSA a to je Methicillin-resistenter Staphylococcus aureus a nikakav zlatni stafilokok.MRSA se moze nalaziti u nosu i dublje(grlu) i na kozi a ako je na kozi vjerovatno je i u urinu ako je u kombinaciji sa ESBL.Obicno se lijeci sa Vankomicinom u kombinaciji sa Rifampicinom ili Fosfomicinom ... sve ovisi gdje se nalazi i jos se koristi Skinsan i Skinsept.Eto malo o MRSA iako ima brdo toga.Inace s tim radim svaki dan :-))

Avatar fidelio
fidelio
13:46 23.05.2012.

@paul-umpe A \"aureus\" bi trebalo značiti konkretno što? :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije