Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon dvaju zlata, Blanka Vlašić srebrna na SP-u treća medalja zaredom

Blanka: Srebrna sam!

'Croatia\'s Blanka Vlasic reacts after winning silver in the women\'s high jump final at the International Association of Athletics Federations (IAAF) World Championships in Daegu on September 3, 2011
Foto: 'PETER PARKS'
1/4
03.09.2011.
u 19:23

Blanka Vlašić osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

– Ljudi moji, a zamalo nisam ni došla u Koreju! Ujutro sam imala grčeve od nervoze. No, nekako sam očekivala da ću preskočiti dva metra. I uspjela sam. Mojoj sreći nije bilo kraja. I još sam imala sve u svojim rukama jer je Čičerova skakala prije mene. Eh, da mi je bilo vidjeti njezino lice u tom trenutku – govorila je Blanka.

To joj je treća medalja na svjetskim prvenstvima, čime je dostigla Šveđanku Kajsu Bergqivst i Ruskinju Tamaru Buikovu, ali nije prestigla Ukrajinku Ingu Babakovu koja ima čak pet medalja. 

– Ovo mi je srebro kao zlato! – rekla je Blanka.

S obzirom na to da je skakala s čak tri ozljede (napuknuti mišić, koljeno i Ahilova tetiva), pravo je čudo da je osvojila medalju. A učinila je to na impresivan način. Prve tri visine preskočila je iz prvog pokušaja (1,89, 1,93 i 1,97), a potom 2,00 i 2,03 iz drugog. Na kraju je Čičerova postala zlatna jer je iz prvog pokušaja preskočila sve, pa i 2,03. Ni jedna nije mogla preko 2,05 metara.  

– Ovo mi je stoto natjecanje preko dva metra i zbog toga sam vrlo sretna. Dugo, predugo sam čekala taj novi skok preko dva metra.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
06:33 04.09.2011.

Blanka: Srebrna sam što je fantastičan uspijeh posle osvojene dvije zlatne medalje !

SR
sta_reci
21:01 03.09.2011.

Bravo Blanka !!!

ĆA
ćaćaća
01:09 04.09.2011.

mislim da je blankino osvajenej prvih mjesta gotovo...ruskinja preuzima 100%...(ovo priče s bolesti su samo opravdanje)..kakva razlika ako si bolestan 1 ili 2 mjesto...da je skočila preko 203 nitko više o bolesti riječ rekao ne bi..a ovako je priča..eto da nije bila bolesna bila bi 1:)))moš mislit..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije