Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za Euro 2025.

Bjelorusi su lak plijen, mini vatreni čak 12 puta više vrijede na papiru

storyeditor/2023-10-16/PXL_270623_101112834.jpg
17.10.2023.
u 08:00

Bjelorusi su odigrali šest utakmica u skupini, a skupili su tek tri boda, Hrvatska je u dvije utakmice uzela četiri boda

Nakon remija (2:2) iz Tripolija u utakmici protiv Grčke mlada hrvatska nogometna reprezentacija danas se od 17.30 sati (Maxsport1) sastaje s vršnjacima iz Bjelorusije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine.

Moramo biti iskreni pa reći da mini vatreni nisu oduzimali dah svojom igrom u utakmici prije nekoliko dana. Već neko vrijeme pokušavaju se složiti, a izbornik Dragan Skočić još ima pune ruke posla s njima.

Reprezentacija je imala loš rezultat na Euru prije nekoliko mjeseci, a novi kvalifikacijski ciklus dao je nadu u bolje rezultate. Možda se oni dogode već danas.

Iako su naši momci protiv Grka uzeli bod, mučili su se u obrani u kojoj je mnogo problema, a ni statistički nisu zadivili protiv slabijeg protivnika. Utakmica je bila riješena u posljednjim minutama kada su mladi hrvatski igrači primili pogodak za remi. Nema sumnje da je ova generacija puna budućih, ali i sadašnjih zvijezda, no ipak joj nešto nedostaje. Seniori trenutačno prolaze kroz krizu rezultata, nadamo se da to neće utjecati na moral i rezultate njihovih nasljednika.

– Ovu generaciju i ovu momčad krasi veliki talent, ali svjesni smo da imamo problema u fazi obrane te negativnoj tranziciji. Ipak, ne sumnjam da ćemo u sljedećim utakmicama pronaći potrebnu stabilnost i u tim fazama igre – rekao je nakon susreta protiv Grčke izbornik Skočić.

Novu priliku za bodove mini vatreni imaju danas u Velikoj Gorici i ova utakmica trebala bi biti lakša za Hrvate jer kao prvo igraju na domaćem terenu, a kao drugo, barem na papiru, mnogo su kvalitetniji.

Hrvatska U-21 vrsta, prema Transfermarktu, procjenjuje se na skoro 65 milijuna eura, dok je vrijednost Bjelorusije U-21 svega 5,48 milijuna eura. To bi značilo da su mladi Hrvati oko 12 puta vredniji od vršnjaka iz Bjelorusije.

Osim toga, momčad koju vodi Dragan Skočić sastavljena je od igrača kao što su Roko Šimić, Matija Frigan, Gabriel Vidović, Luka Sučić... U našim redovima uglavnom su igrači iz hrvatskih prvoligaških klubova koji se dobro poznaju, a neki igrači igraju i u većim europskim momčadima poput RB Salzburga s iskustvom igranja Lige prvaka. Bjeloruska U-21 vrsta se time ne može pohvaliti.

Dodajmo da su izabranici trenera Sergeja Jasinskaja dosad odigrali čak šest utakmica u skupini, a skupili su tek tri boda. Naime, imaju tri neodlučene utakmice (dvije s Andorom – 0:0 i 1:1 te s Grčkom 1:1), upisali su i tri poraza (dva od Portugala 0:5 i 1:5 te jedan od Farskih Otoka 2:3).

Hrvatska je pak odigrala samo dvije utakmice, ima četiri boda i još mnogo prilika za popravke i poboljšanja. U rujnu smo pobijedili Farske Otoke s 4:2, a sada smo upisali remi protiv Grčke (2:2).

U novom kvalifikacijskom ciklusu u studenom vatrene čeka isti protivnik (Bjelorusija, 20. 11.), a nastavak slijedi iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije