Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD TRANSFERA

Bjelica potvrdio da Petković ne dolazi u Trabzonspor: Nismo uspjeli

Ante Čačić i Nenad Bjelica pozdravili su se prije početka utakmice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
01.09.2023.
u 14:17

Hrvatski strateg na klupi Trabzonspora u prve tri utakmice turskog prvenstva ima tri od devet mogućih bodova

Bivši trener Dinama i Osijeka Nenad Bjelica nije najbolje počeo novu sezonu turske Superlige na kormilu Trabzonspora. U prve tri ligaške utakmice prvak iz sezone 2021./2022. ima tek tri od devet mogućih bodova. Nakon uvodne pobjede nad Antalyasporom (1:0), Trabzon je poražen u gostima kod Galatasaraya (0:2), što je bilo donekle i očekivano, ali i na domaćem terenu od Rizespora (2:3), što je podosta obeshrabrilo navijače u uvodu sezone. Bjelica je turskim medijima pokušao objasniti koji bi mogao biti razlog tog poraza.

– Možda i nisam dovoljno vremena proveo s momčadi zbog transfera koji smo htjeli napraviti i u koji sam i ja bio uključen. Transfer o kojem govorim je Bruno Petković. Pokušali smo ga priključiti momčadi, ali, nažalost, nismo uspjeli – rekao je Bjelica.

Puno se ovog ljeta pričalo o potencijalnom odlasku Petkovića iz Dinama. Čak je tijekom priprema u Sloveniji isticao da želi otići u Tursku i promijeniti sredinu, ali dotad su se stvari u klubu poprilično promijenile. Iz kluba su otišla tri važna reprezentativca, Dominik Livaković, Josip Šutalo i Luka Ivanušec, a i Sergej Jakirović je na mjestu trenera zamijenio Igora Bišćana. Baš je Jakirović bio taj koji je Petkoviću nakon odlaska Livakovića dodijelio kapetansku traku, Bruno je također potpisao novi ugovor s klubom do ljeta 2025. godine, a otkako je postao kapetan, počeo je igrati sve bolje i bolje.

Što se Bjelice i Trabzonspora tiče, nije tajna da je hrvatski strateg u ovom prijelaznom roku htio oplemeniti klub sa što je više moguće igrača iz Hrvatske. Tako su u klub transferima stigli Mislav Oršić iz Southamptona za odštetu od 2,4 milijuna eura te Tonio Teklić iz Varaždina za odštetu od milijun eura, dok je bivši igrač Dinama i Leicestera Filip Benković stigao iz Udinesea na jednogodišnju posudbu.

Velik je udarac Bjelica doživio na samom početku sezone jer se Oršić teško ozlijedio na pripremama. U duelu sa suigračem Hakanom Yeşilom Oršić je zadobio težak udarac u desno koljeno te doživio puknuće prednjeg križnog ligamenta i ozljedu unutarnjeg bočnog ligamenta. Zbog tih će ozljeda s terena izbivati od sedam do devet mjeseci.

S druge strane, preostala dva nova Hrvata u Trabzonsporu su očito u Bjeličinim planovima. Filip Benković je kao starter odigrao sve tri dosadašnje utakmice turskog prvenstva, dok je Tonio Teklić u prvoj utakmici ostao na klupi, u drugoj ušao kao zamjena, a treću počeo kao prvotimac.

Podsjetimo, Bjelica je preuzeo Trabzonspor u travnju ove godine. U završnici prošle sezone vodio je klub u osam ligaških utakmica te upisao po četiri pobjede i poraza uz gol-razliku 18:16. Trabzon je završio kao šesti na prvenstvenoj ljestvici s 57 bodova, 31 manje od prvaka Galatasaraya.

Prije Dinama, Osijeka i Trabzona Bjelica je u karijeri vodio Lech, Austriju Beč, Speziju, Wolfsberger, Kartnen i Lustenau.

 

Komentara 1

VK
vječni krojf
17:36 07.09.2023.

Ovi će svi zajedno letjeti iz kluba.Nisam siguran da će izdržati do Božića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije