Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O igri vatrenih

Bjelica: Kako naši dečki igraju, to je vrh europskog nogometa

Hrvatska - Češka
Foto: Reuters
1/7
21.06.2016.
u 18:15

– Hrvatska je ostavila odličan dojam! Vidjeli smo 180 pravih minuta, izgledali smo dobro u svakom pogledu – taktički, tehnički i tjelesno

Nenad Bjelica osvrnuo se i na huliganske ispade hrvatskih navijača naglasivši kako su jedino rješenje strože kazne za počinitelje takvih djela

Sve ono što su državna tijela godinama gurala pod tepih i ne samo prešutno pomagala, sad je u svom čudovišnom obliku eksplodiralo u Francuskoj. Dvije odlične igre hrvatske reprezentacije u sjeni su huliganskih ispada šačice kretena koji su pod krinkom “borbe protiv Mamića i HNS-a”(!?), uzeli sebi za pravo da unište radost i veselje većini ljudi koji vole nogomet i Hrvatsku.

Imamo “glavu i rep”

Umjesto da se piše o nogometu, opet su huligani došli u prvi plan, pa tako ni u razgovoru s našim bivšim reprezentativcem, a sad trenerom, Nenadom Bjelicom, nismo mogli zaobići sramotu iz Saint-Étiennea...

– Incident je bio ružan, obistinile su se najave da će doći do toga i sad je najteže onom istinskom navijaču, koji voli svoju reprezentaciju i osjetio je nemoć. Takvi se incidenti prečesto ponavljaju, a najtužnije je što se tome ne staje na kraj – govori Bjelica i nastavlja:

– I ne može tu HNS ništa napraviti, sve je u rukama politike. Ne moramo mi izmišljati zakone o navijačima, pogledajmo kako su Englezi smirili i odgojili navijače. Kad ti zakoni budu rigorozniji, onda više neće ni biti ovakvih incidenata. Gledajte, udarite li nekoga i potom platite kaznu od tisuću kuna, ma opet ćete ga udariti! Kad bi se drastično kaznilo pojedinca koji baca tu baklju, sljedeći put je ne bi bacio!

Hrvatska igra na Euru ugodno je iznenadila Bjelicu.

– Hrvatska je ostavila odličan dojam! Vidjeli smo 180 pravih minuta, izgledali smo dobro u svakom pogledu – taktički, tehnički i tjelesno, u svakom je trenutku naša momčad imala “glavu i rep”. Iskreno, nisam očekivao da ćemo biti tako dobri, posljednje pripremne utakmice nisu baš nudile takav optimizam, kao ni “slučajevi” Olić, Lovren i Halilović, koji ipak nisu poremetili homogenost unutar momčadi. Nažalost, imamo samo četiri boda iako smo ih po svemu zaslužili imati šest, i to s pobjedama od dva-tri gola razlike! Sve ono što naši dečki pokazuju možemo svrstati u vrh europskoga nogometa – smatra Bjelica.

Sačuvati Modrića

Hrvatska je ostavila dojam momčadi sposobne za ostvarivanje najviših ciljeva, međutim treba istaknuti da je iz dvije opasne situacije primila dva gola!

– To se u nogometu događa. Nije to slabost obrane ili naše momčadi, to je jednostavno tako. Postoje utakmice u kojima vam suparnik jednom uputi udarac i zabije gol, pobijedi vas 1:0, a vi ste imali 70 posto posjeda lopte, 20 kornera, 30 udaraca na vrata i deset pravih šansi! Nadam se samo da ćemo u dolazećim utakmicama mi imati takvu sreću kao što su je Česi imali protiv nas.

Kako igrati protiv Španjolske, treba li poštedjeti neke igrače ili se “hrvati” s njima u najjačem sastavu?

– Imam informacije iz Španjolske da će protiv nas igrati na pobjedu, neće kalkulirati, žele prvo mjesto. A to znači da neće previše mijenjati sastav. Teško mi je iz daljine procijeniti koliko su teške ozljede Modrića i Mandžukića, to će najbolje znati izbornik i povući će pravi potez. Možda s Modrićem ne treba riskirati, jer nije realno da se posve oporavi do utorka.

Tko vam se, uz Hrvatsku, najviše svidio, a tko vas je razočarao na Euru?

– Svidjeli su mi se još Italija i Španjolska, a razočarali su me Portugal, Austrija, Ukrajina i Rusija – zaključuje Bjelica.

Komentara 1

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:25 21.06.2016.

Sad kad Brazil više nije Brazil nema veze ima Evropa svog Brazila ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije