Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATO NERETLJAK

Bivši vatreni ovom je izjavom 2017. uzdrmao regiju: 'Da nije bilo BiH, vatreni i Srbija ne bi opstali'

Split: 1. HNL, 23. kolo, HNK Hajduk - HNK Cibalia
Ivo Cagalj/PIXSELL
13.06.2023.
u 16:50

Umirovljeni nogometaš dao je 2017. godine intervju za Mondo u kojem se prisjetio igranja za Hrvatsku ali i naglasio da su igrači rodom iz BiH imali veliku ulogu

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Mato Neretljak u karijeri je proputovao polovicu svijeta, započeo je u Orašju, nastavio u Osijeku i Hajduku, a onda se otisnuo u Južnu Koreju i Japan gdje je nastupao ua Suwon Bluewings odnosno Omiyu. Stasiti branič rodom iz Bosne i Hercegovine izjavio je u jednom razgovoru za srpski portal Mondo da Hrvatska i Srbija ne bi nikada opstale da nije bilo igrača iz Bosne. 

- Morate znati jednu stvar. Hrvatsku reprezentaciju su u moje vrijeme oko 75 ili 80 posto činili Hrvati rođeni u BiH. Hrvatska reprezentacija nikad ne bi opstala da nema igrača iz Bosne koji su hrvatske nacionalnosti. Nisam nikad imao problema u svlačionici jer sam iz Orašja. Nikad me nisu etiketirali kao Bosanca već sam tretiran jednako. Isto vrijedi i za reprezentaciju Srbije koja je imala i ima dosta nogometaša iz BiH, poput Save Miloševića, odličnog igrača i čovjeka. BiH je zaista specifična zemlja - smatrao je Neretljak. 

- 2000. godine pozvan sam protiv Grčke u Varaždinu, tada su još igrali Davor Šuker, Robert Jarni, Goran Vlaović, konkurencija je bila velika, a ja sam dobio poziv kao najperspektiviniji U-21 reprezentativac kod Mirka Jozića. Jedini sam bio iz hrvatske lige, i to kao član Osijeka. Mislim da sam prvi postao reprezentativac poslije Šukera. Poslije sam prešao u Hajduk i brzo izborio standardno mjesto u reprezentaciji kod izbornika Otta Barića. Bio sam i na Euru 2004. godine u Portugalu kao jedini iz HNL-a - prisjetio se svog debija i razdoblja u vatrenima. 

VEZANI ČLANCI:

Inače, trebao je ostvariti transfer karijere i otići u njemački Hamburg poslije Eura 2004. godine, ali je Hajduk stopirao odlazak u Bundesligu i sreću je pronašao u dalekom Japanu. 

Komentara 7

Avatar Jopa
Jopa
17:11 13.06.2023.

Pa što je tu čudno, Hrvati iz BiH su poznati kao srčani domoljubi...

Avatar antikomunist2
antikomunist2
22:05 13.06.2023.

Koju i ciju "regiju" je to uzdrmao?

DE
Dezider
23:23 13.06.2023.

Kako ne, nekad Ladić, Štimac, Jarni, Bilić, Prosinečki, Asanović, Boban, Šuker, Jurčević, Pršo, Šokota, a danas Modrić, Manđukić, Vida, Lovren, Šutalo, Gvardijol, Kovačić, Pašalić, Juranović, Sosa, Olić, Čorluka, sve sami Bosanci. Neretljak je Bosanac, a pameti k'o iz vica Mujo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije