Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAZILAC SYLVINHO

Bivši igrač Barcelone novi je izbornik Albanije, želi plasman na Euro

Rim: Barcelona pobijedom 2-0 u finalu osvojila Ligu prvaka
Foto: FABRIZIO TERRUSO
1/3
10.01.2023.
u 09:57

Jedan od pomoćnika će mu biti Argentinac Pablo Zabaleta. Albanija je do sada nastupila na samo jednom velikom natjecanju, EP-u 2016. u Francuskoj gdje je osvojila treće mjesto u skupini iza Francuske i Švcarske, a ispred Rumunjske.

Brazilski nogometni stručnjak Sylvio Mendes Campos Junior, poznatiji kao Sylvinho (48) izabran je za novog izbornika albanske nogometne reprezentacije, objavio je tamošnji nogometni savez (FSHF). Sylvinho je potpisao ugovor na 18 mjeseci, a za kormilom albanske vrste naslijedit će Talijana Edoarda Reju, koji tijekom svog trogodišnjeg mandata nije uspio odvesti momčad niti na jedan veliki turnir.

>> Nogometni svijet tuguje: Preminula je talijanska nogometna legenda Gianluca Vialli

- Imamo veliku želju napraviti dobar posao, donijeti pozitivne rezultate i odvesti albansku reprezentaciju na mjesto koje joj pripada - rekao je Sylvinho, koji je nedavno bio trener Corinthiansa. Prvi trenerski posao imao je u Lyonu, no dobio je otkaz u listopadu 2019. nakon svega šet mjeseci.

Tijekom igračke karijere nastupao je za Corinthians, Arsenal, Celtu, Barcelonu i Manchester City, dok je za brazilsku reprezentaciju upisao šest nastupa.

02 October 2019, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group phase, Group G, 2nd matchday RB Leipzig - Olympique Lyon in the Red Bull Arena. Lyons coach Sylvinho gesticulated. Photo: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Hendrik Schmidt/DPA

Albanija će u kvalifikacijama za EP 2024. igrati u skupini s Poljskom, Češkom, Moldavijom i Farskim Otocima.

- Znamo da je to vrlo uravnotežena i komplicirana skupina, a naš cilj je plasman na EURO - rekao je Sylvinho kojem će pomoćnici biti Brazilac Doriva i Argentinac Pablo Zabaleta.

Albanija je do sada nastupila na samo jednom velikom natjecanju, EP-u 2016. u Francuskoj gdje je osvojila treće mjesto u skupini iza Francuske i Švcarske, a ispred Rumunjske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije