Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Romeo Jozak

Bivši direktor Dinama postao trener poljskog prvaka Legije

Romeo Jozak
Legia.com
13.09.2017.
u 19:40

Deset godina prošlo je otkad je Jozak (45) samostalno kao trener vodio neku momčad, i nije se to dogodilo u Europi, nego u Libiji.

Romeo Jozak (45) bivši direktor Dinama i hrvatske reprezentacije novi je trener poljskog prvaka Legije. Klub je trenutačno peti u prvenstvu s dva boda manje od vodećeg Lecha.

- Jozak je jedan od najkarizmatičnijih ljudi u hrvatskom nogometu i mozak mnogih postignuća Dinama. Radio je u sredini koja je bila pod raznim pritiscima, kao i Legia. Sigurno smo da ćemo s njim biti uspješni - rekao je predsjednik Legijinog upravnog odbora Dariusz Mioduski.

Deset godina prošlo je otkad je Jozak samostalno kao trener vodio neku momčad, i nije se to dogodilo u Europi, nego u Libiji. Tada je mladi stručnjak u usponu, po preporuci šefa Ilije Lončarevića, kormilario brodovima mladih libijskih selekcija (U-17, U-19, U-21). Prethodno je u Dinamu i Osijeku, također kao Lončarevićev pouzdanik, vodio mlade momčadi Dinama i Osijeka. Jozaka pitamo nije li tolika stanka ipak hendikep za trenera od kojega se očekuje naslov prvaka u tako jakoj ligi kao što je poljska.

- Naravno da smo u razgovorima s Dariuszom Mioduskim dotaknuli i tu temu, i da je u svjetlu činjenice da se dugo nisam bavio trenerskim poslom sklopljen ugovor na jednu sezonu plus dvije. No predsjednik kluba pristupio mi je znajući brojne informacije o mojemu radu i naglasio je kako zna da sam čovjek s intelektom, znanjem, energijom, željom i ambicijom, i s punim povjerenjem u moje sposobnosti odlučio mi je povjeriti momčad Legije. Prvi kontakt imali smo u nedjelju, sljedeći dan našli smo se u Berlinu i sve smo brzo usuglasili - kazao nam je Jozak, koji na klupi Legije nasljeđuje poljskog stručnjaka Jaceka Magieru.     

>>Cijeli razgovor s Romeom Jozakom pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije