Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transferi

Biuk se vraća u Europu, evo koliko bi od transfera u Španjolsku zaradio Hajduk

MLS: Los Angeles FC at Philadelphia Union
Foto: Kyle Ross/REUTERS
1/2
22.01.2024.
u 12:46

Bivši igrač Hajduka već je neko vrijeme u američkom Los Angelesu koji se natječe u MLS-u. Tamo je stigao baš iz splitske momčadi. U Los Angelesu je odigrao 43 utakmice i upisao tri pogotka

Hrvatski nogometaš Stipe Biuk (21) sve je bliže povratku u europski nogomet. Naime, španjolska Marca objavila je da je krilni napadač na korak do dolaska u španjolski Real Valladolid. Momčad je to koja trenutačno drži sedmo mjesto druge španjolske lige.

Bivši igrač Hajduka već je neko vrijeme u američkom Los Angelesu koji se natječe u MLS-u. Tamo je stigao baš iz splitske momčadi. U Los Angelesu je odigrao 43 utakmice i upisao tri pogotka.

- Biuka je kupio Los Angles FC od Hajduka za 6,5 milijuna eura, ugovor mu vrijedi do 2026., no sada bi mogao postati igrač "Pucele" jer su pregovori u poodmakloj fazi - navodi Marca. 

Dođe li u Španjolsku, s klubom će se pokušati vratiti u najelitniji nogometni razred, a Valladolida je u vlasništvu bivšeg brazilskog napadača, legendarnog Ronalda Nazarija koji je godine 2018. kupi većinski udio.

Marca nije objavila detalja pa se ne zna je li tu riječ o posudbi ili otkupu, ali Hajduk će sve to pomno pratiti jer postoji klauzula prema kojoj ima pravo na 20 pošto odštete od transfera. Plati li se odšteta koja je u visini Transfermarktove procjene od 6,5 milijuna eura, 1,3 milijun eura išlo bi Hajduku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije