Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZA HRVATSKU!

Bišćan pomaže Daliću i šalje zamjenu za Lovrena: Evo o kome je riječ

Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
28.05.2021.
u 23:11

Nema drame. Izbornik ima širok popis, a konačan spisak mora predati do utorka, 1. lipnja. Od stopera trenutačno su u pogonu Vida, Ćaleta-Car i Škorić

Bilo je sve nekako idilično, premirno prva tri dana rovinjskih priprema. Desetak igrača, koliko ih je bilo na početku priprema, mirno su odrađivali razgibavanja i trčkaranja. Sve do jučer kada su se priključili svi ostali, bitni igrači poput Brozovića, Modrića, Budimira, Rebića, Kramarića, Brekala, Perišića, Ćalete-Cara, Badelja. Dakle, došlo je devet novih igrača, ali je jedan nedostajalo i to jedan od deset s početka priprema.

Ah, ti ligamenti...

- Kompletirali smo se, ali pojavio se jedan problem - Dejan Lovren je osjetio staru ozljedu ligamenta zbog koje je propustio posljednje četiri utakmice u Zenitu i vidjet ćemo kakva je situacija s njime. Nadam se da će biti dobro, moramo biti optimisti. Krećemo s radom, brzo će utakmice, dečki su imali napornu sezonu i nije im lako, ali moramo ih osvježiti - rekao je prilično zabrinuti izborni Zlatko Dalić.

No, nije samo Lovren trenutno izvan stroja.

- Što se tiče Filipa Uremovića, problem je isti - ligament nije brzo rješiva stvar. Uvijek smeta i ne dopušta maksimalni napor. Rizik je ući s takvom dvojicom igrača u natjecanje i ja moram donijeti odluke. Vidjet ćemo kroz koji dan - zaključio je Dalić koji je dao za nagovijestiti da neće na Europsko prvenstvo voditi ozlijeđene igrače.

Svejedno, nema drame. Lovren bi bio i iskustvom i sposbnošću velik plus bude li mogao na Euro, može igrati, a može dati i savjete mlađima koji se još trebaju asimilirati u momčad. No ne bude li mogao zaliječiti ozljedu, Dalić ima spremne aseve u rukavu.

Konačan spisak mora predati do utorka, 1. lipnja. Od stopera trenutačno su u pogonu seniora Vida, Ćaleta-Car i Škorić.

Iz mlade reprezentacije priključuje se još Gvardiol, koji u ponedjeljak igra utakmicu U-21 reprezentacije i nakon toga stiže na pripreme A vrste. Izbornik mladih Vatrenih pomoći će Daliću, baš kao što je Dalić pomogao njemu ustupivši mu igrače za U-21 turnir. 

Na pričuvnoj listi od stopera je tek Marin Pongračić koji igra za njemački Wolfsburg. Iz postave stopera koji su bili na zadnjem SP-u ostali su tek Vida i Ćaleta-Car.

22.05.2021., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - NK Sibenik. Slavlje nogometasa Dnama nakon utakmice. Josko Gvardiol Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Komentara 6

Avatar JureXT2
JureXT2
06:33 29.05.2021.

Roland, znam da te boli domoljublje i uspijeh repke u Rusiji, ostanak u prvoj skupini Lige nacija...Samo jer desetak reprezentacija u Svijetu u tom drustvu i Dalic je ma celu toga. Bit cemo opet oni isti kao i Rusiji, a Dejan je tamo bio bez greske! Kikser si jedino to sto ne znas da volis svoje ako si uopce Hrvat ili mozda Istrijan 😜

DU
Deleted user
09:52 29.05.2021.

Konačan spisak ? Valjda popis.

RO
roland
00:45 29.05.2021.

....ligament nije brzo rješiva stvar. Uvijek smeta i ne dopušta maksimalni napor- rekao je Zlatko Dalić i otkrio toplu vodu! Sam sebe se sramim. Znam da nisam korektan, ali ove 3 godine lutanja Zlatka Dalića vjerojatno su učinile svoje. Štetata da je Zdravko na Koćuši i Kravici i da nema vremena, volje i objektivnih mogućnosti staviti brata Zorana za izbornika! Ovo nije dobro...nikako, ali ako pobijedimo Čehe i Škote, Dalić ostaje u bespućima reprezentativne zbiljnosti, u lovu na polufinale.... Ajmo Zlajo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije