Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVOLJE U DINAMU

Bišćan lažirao ozljedu pa izbačen iz prve momčadi!

Igor Biscan
Sanjin Strukic/PIXSELL
20.03.2012.
u 18:33

Trener posumnjao da je Bišćan izmislio ozljedu kada je shvatio da neće igrati protiv Hajduka

Već dulje vrijeme šuška se o nezadovoljstvu nekolicine Dinamovih igrača statusom kod Ante Čačića, ali najmanje se očekivalo da će “popucati” na jednome od najiskusnijih, 33-godišnjemu Igoru Bišćanu. Čačić od jučer na njega više ne računa, što najvjerojatnije znači kako je Bišćanova bogata karijera završena. Teško da ga u “sudačkom vremenu” karijere zanima neka niža razina od Dinama.  

Što se zapravo dogodilo, zašto se Ante Čačić odlučio na ovako drastičnu mjeru? Kako neslužbeno saznajemo, prvi put je između trenera i kapetana zaiskrlilo na zatvorenome treningu dan uoči derbija s Hajdukom.  

Kapetan nije čestitao

Čačić je, navodno, na Hitrecu Bišćanu dodijelio marker druge momčadi, otkrivši tako da Igor nije u prvome planu za derbi, na što je vrlo brzo stigla kapetanova reakcija – uhvatio se za mišić, kazao kako ne može nastaviti s vježbanjem i odšepao s travnjaka.   Saznajemo i kako se uvrijeđeni Bišćan poslije utakmice nije pojavio u svlačionici i čestitao suigračima na pobjedi nad Hajdukom.

U ponedjeljak je, pak, sasvim neočekivano za Čačića, Igor opet normalno trenirao što je pobudilo trenerovu sumnju da je kapetan odglumio ozljedu, pa ga je pozvao na razgovor.

  Tada su, priča se, pale teške riječi. Čačić je zamjerio Igoru na neprofesionalnome odnosu prema momčadi, dok se Igor požalio na tretman zamjerivši šefu neke taktičke opcije, te izrazio nezadovoljstvo što nije u prvih 11. Čak je navodno prigovorio Čačiću da su mu treninzi nekvalitetni, slaboga intenziteta...  Ante nije reagirao odmah, nego sutradan, u utorak. Nakon što je na presici kazao kako je Bišćan još uvijek ozlijeđen, odlučio se na drastičan potez: pozvao je kapetana na kavu,  ne u klub, nego u obližnji kafić i priopćio mu:

- Žao mi je, na tebe više ne računam!

Proljetos tri utakmice

Iako si je time izravno naštetio, jer sada je ostao samo na dva stopera (Vidi i Tonelu, a Šimunić je ozlijeđen), iskusni strateg nije dao na sebe. Čuvajući svoj autoritet, Ante Čačić nije mogao prijeći preko Bišćanovoga otkazivanja poslušnosti.

Ovo je, naravno, i trenerova poruka ostalim nezadovoljnicima - pobunite se i proći ćete kao Igor!

Samo na taj način može očuvati svoj autoritet, a podupro ga je i sportski direktor Zoran Mamić izjavivši kako Bišćan neće biti u momčadi sve dok je Ante Čačić Dinamov trener.   Igor Bišćan u Dinamu se reaktivirao u proljeće 2008. godine, kod trenera Zvonimira Solde. Gotovo cijelu prošlu jesen propustio je zbog ozljede, a kod Čačića je ovoga proljeća odigrao tri utakmice – protiv Karlovca, Osijeka i Lučkog.  

U oporavak je prošle jeseni uložio ogorman trud, bio je motiviraniji za igru nego ikada, a čak je odbio primati plaću dok ne počne ponovno igrati. Na žalost, igrač impresivne karijere, jedan od najvećih koji je ponikao u Dinamu, sa scene silazi neočekivano, prerano i neslavno. 

Ključne riječi

Komentara 26

BS
bstrabi2
18:50 20.03.2012.

Ovaj Čačić će Dinamo uništit.Dinamo nema nikakvu igru.Igra gorje od nekog zonskog kluba.I on izbaci Bišćana?Pa nije samo njega.Nego Kufreja, i ove mlade u Lokomotivi.Nikad dinamo nije igrao bunker,a sada igra.Jurčić je bio bolji od njega.Čak i Vaha.On je trener za zagrebačku zonu,a ne za prvu ligiu.I Mamić teraj tog mamlaza.Jer s njim u everopu nikad neče proć....

UF
ufrm
18:53 20.03.2012.

Dajte lljudi koji dinamo koji Biscan citav HNL je totalno nebitna liga koja sluzi svrsi samoj sebi a to je pranje novca.

NE
neverane
16:15 21.03.2012.

Fali mu taxi sparing partner.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije