Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT MU SE RASPAO

Bio je veći talent od Đokovića, pobijeđivao Hrvate, a onda je 17 godina prolazio kroz pakao heroina

Happy TV
13.01.2024.
u 19:35

– Tenis nisam zaboravio, ali me boli što su pojedini prijatelji i kolege, izgleda, zaboravili na mene. Bivši igrači i kolege govore roditeljima djece koju treniram da sam bivši narkoman i da ih ne bih ja trebao učiti tenisu.

Za Nikolu Gnjatovića (43) mnogi nisu čuli, no riječ je o možda najvećem teniskom talentu s ovih prostora u posljednjih nekoliko desetljeća. Primjerice, za njega je Novakov otac Srđan Đoković rekao da nije vidio veći talent bijelog sporta.

– Sve do osamnaeste godine bio sam prvak države u svim uzrastima. Iza mene su bila i imena poput Ive Karlovića i Ivana Ljubičića. U juniorskoj konkurenciji  pobjeđivao sam Marata Safina i Fernanda Gonzaleza, a na jednom treningu pobijedio sam Rogera Federera – rekao je Gnjatović u svojoj ispovijesti. 

GALERIJA Mlada nada hrvatskog tenisa igrat će protiv Đokovića

1/3

Međutim, perspektivnu karijeru uništile su droge. Kad je 1999. godine Beograd bio bombardiran, Nikola je dobio ponudu da u Brčkom radi kao trener. S njim je bio kolega koji je bio narkoman.

– Postao sam sparing partner Jeleni Janković i potpisao sam ugovor s kompanijom Head, s kojom je ugovor imao i Goran Ivanišević. Dobio sam ponudu od kluba Prohema iz Brčkog da budem trener i otišao sam u Bosnu. Ondje sam surađivao s kolegom i prijateljem koji je bio ovisnik o opijatima, ali ja to tada nisam znao – rekao je Gnjatović pa dodao:

–  Nažalost, družeći se s njim, nisam izdržao i prvi put sam uzeo heroin kao 21-godišnjak. Tada kreće moj pakao. Upadam u dugove, u teške narkomanske krize, počinjem krasti kako bih došao do droge. Pokušavao sam se i dalje baviti tenisom, ali nije mi išlo. U to vrijeme i obitelj mi se raspala, u životu mi je bio potpuni kaos. Više od deset puta bio sam u bolnici. Punih 17 godina prolazio sam kroz strahote koje droga nosi sa sobom. Bio sam ipak uporan i nisam htio dopustiti da me ta pošast pobijedi. Uz bolničko liječenje i terapije uspio sam se izboriti i sada sam već tri godine potpuno čist. 

VEZANI ČLANCI:

Danas zarađuje kao teniski trener.

– Tenis nisam zaboravio, ali me boli što su pojedini prijatelji i kolege, izgleda, zaboravili na mene. Bivši igrači i kolege govore roditeljima djece koju treniram da sam bivši narkoman i da ih ne bih ja trebao učiti tenisu. A ja nikada, i kada sam u najtežim krizama bio, nisam dilao drogu niti bih ijednom djetetu dao drogu, prije bih sebi ruku odsjekao. Mogu prepoznati talentiranog klinca i, za razliku od 90 posto trenera, ako vidim da mali ili mala nisu talentirani za tenis, ja to roditeljima odmah kažem. Ne lažem ih da im je dijete ekstra potencijal samo da bih im uzeo što više novca za treninge – rekao je Gnjatović.

Komentara 11

MI
mikimouse12
02:34 14.01.2024.

O ovome sam citao barem 2 puta prosle godine

DA
darwil
22:43 13.01.2024.

Nažalost tenis nije za svakoga,em trebaš lovu,glavu,znati nešto o psihologiji,znati da je lova posljedica a ne motiv,i apsolutna disciplina u življenju.Jednim imenom to sve ima Đoković zato je stvorio povijest tenisa.

MA
MarasG
21:51 13.01.2024.

To sto je pobjedjivao ove ili one najmanje je bitno.Da bi bio pobjednik trebao je pobijediti i one ludosti koje su mu se nudile u tim godinama a to je prije svega droga.Sam je izabrao sebi put i sada neka ne kmeci i ne kuka na one koji ga ne poznaju.Nije ni zasluzio da ga uspijesni sportasi poznaju jer zna se da on ne pripada tom drustvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije