Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKODNEVNA BORBA

Bio je nova zvijezda, ali mučila ga je teška bolest: 'Stanje shizofrenije bilo je zabrinjavajuće'

05.01.2024.
u 09:38

Karijeru je potom nastavio u Baselu te stigao do polufinala Europske lige, igrao je u Ligi prvaka te tri puta osvojio švicarsko prvenstvo uz jedan kup. Privukao je interes engleskog Fulhama, ali priznao je da mu je to bila velika pogreška.

Bivši švicarski nogometaš Kay Voser na početku svoje karijere predodređen je da bude novi Phillip Lahm, ali nikada nije uspio ispuniti svoj puni potencijal. U tome ga je uvelike zaustavile shizofrenija, bolest od koje je patio još od mladih dana kada je započeo profesionalnu karijeru u Grasshoppersu. 

GALERIJA Oscar Pistorius pušten na uvjetnu slobodu

1/6

- Moje okruženje je bilo nevjerojatno teško. Otac mi je bio alkoholičar, majka manično depresivna, a ja shizofreničar. U svom paralelnom svijetu, u koji sam uvijek iznova uranjao, imao sam prijateljicu koja je izgledala potpuno poput mene. Smijali smo se i igrali zajedno u vrtu i pomagali smo jedni drugima kad nam je bilo loše. Jesam li trebao reći treneru Balakovu? To je tada bilo nezamislivo - rekao je u razgovoru za švicarski medij Blick.

Karijeru je potom nastavio u Baselu te stigao do polufinala Europske lige, igrao je u Ligi prvaka te tri puta osvojio švicarsko prvenstvo uz jedan kup. Privukao je interes engleskog Fulhama, ali priznao je da mu je to bila velika pogreška. 

- Zarađivao sam nevjerojatne novce, bio izoliran od sporta, živio u velikom stranom gradu, osjećao se radikalno usamljeno, majka mi je dobila rak, ni sestri nije bilo dobro... Ukratko, moje stanje je bilo zabrinjavajuće. Tijekom ove krize bio sam zaveden da probam kokain i tu sam bio razotkriven - kazao je Voser i rekao da mu je život u Londonu bio užasan, ali na kraju se nije moglo utvrditi je li uistinu konzumirao kokain pa su optužbe odbačene. 

VEZANI ČLANCI:

- Ako vas liječnik označi bolesnim, onda ćete se razboljeti. Uvjeren sam da u psihologiji postoje mnoge stvari koje su potpuno pogrešne. Dobro, ja sam shizofren, ali za mene to nije bolest. Ovo je aspekt mog bića, dio života s kojim se pokušavam pomiriti - zaključio je Švicarac te istaknuo kako je zahvalan nogometu jer mu je spasio život. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije