Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKOĆ NADA DINAMA

Bio je kapetan mladih vatrenih, pričalo se da će igrati za Srbiju, danas potpisao za talijanskog četvrtoligaša

Zagreb: Liga prvaka, skupina H, 5. kolo, GNK Dinamo - Olympique Lyon
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
19.12.2022.
u 22:27

Promjena reprezentativne sredine se u konačnici nije dogodila, a karijera nogometaša otišla je u neželjenom smjeru. Uslijedila su slovenska kaljenja u Olimpiji i Kopru, da bi ga Dinamo prošlog listopada pustio u Opatiju. Njegov novi klub je na 16. mjestu Serie D.

Bojan Knežević za prvu je momčad Dinama službeno debitirao sa 17 godina, u proljeće 2014. protiv Istre 1961. Danas, osam sezona kasnije, defanzivni veznjak novi je član Termolija, kluba iz Serie D, četvrtog ranga talijanskog ligaškog nogometa. Rođeni Bjelovarčanin nastavlja se tako tražiti po inozemstvu, u koje je otišao ubrzo nakon napuštanja Maksimirske na kraju prošle godine.

>> Livaja i Vlašić su imali jednu posebnu glazbenu želju, a cijela Riva je zapjevala s njima 

 

A velike su planove u Zagrebu imali s Kneževićem. Bio je kapetan hrvatske U-19 reprezentacije, nosio plavi dres u Ligi prvaka tijekom 2016., kada su dinamovci igrali protiv Lyona, Seville, Juventusa... Iste je godine uhvatio kontinuitet utakmica i u HNL-u, no sve je bilo kratkog vijeka.

25.08.2018., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 5. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Bojan Knezevic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Negdje tijekom posudbe u Lokomotivi 2019. na red je došlo njegovo reprezentativno pitanje. Naime, Knežević, koji je upisao i dva nastupa za U-21 vatrene, mogao je zaigrati i za srbijansku reprezentaciju. 

- Istina je! Zvali su me nedavno iz Srbije, zvao me čovjek iz Saveza i rekao mi da postoji mogućnost da igram za Srbiju i pitao me jesam li zainteresiran. Moram priznati da me malo zatekao. Potom mi je rekao da zna da mogu ostvariti uvjete igranja za Srbiju, da je samo na meni da kažem jesam li zainteresiran ili odbijam takvu mogućnost – rekao je tada za Sportske novosti.

To se u konačnici nije dogodilo, a karijera nogometaša otišla je u neželjenom smjeru. Uslijedila su slovenska kaljenja u Olimpiji i Kopru, da bi ga Dinamo prošlog listopada pustio u Opatiju. Već u siječnju vraća se u Sloveniju, u Goricu, a nakon polusezone otišao u bugarski Hebar, gdje je bio tri mjeseca. 

Danas prema Transfermarktu vrijedi 100 tisuća eura. Termoli je 16. momčad tablice. 

Komentara 2

JO
johnny16
21:11 22.12.2022.

ekipa, administrator brise svaki komentar koji sadrzi dio teksta poput "prokurirski clanak" pitajte se zasto...

Avatar KaduljeRumeneKauboj
KaduljeRumeneKauboj
22:57 19.12.2022.

Naravno da ga se guralo u hrvatsku reprezentaciju U17 i U21, dok je Mamić bio šef HNS-a 😏 kao da je Mamića briga za reprezentaciju osim kad nabija cijenu svojim igračima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije